sandałek Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 (edited) Witam Rozleciały się podeszwy w moich ulubionych skórzanych sandałach. Podeszwy były zrobione z jakiegoś tworzywa - grube i 'mięsiste', obecnie popękały i rozpadają się na kawałki. Ponieważ skórzana góra buta wraz z wyściółką jest w dobrym stanie zdecydowałem się na naprawę u szewca. Ten niestety wysłał mnie do sklepu po podeszwy do wymiany. Czy ktoś z forumowiczów wie, gdzie można we Wrocławiu lub okolicach kupić podeszwy do sandałów? Znalazłem kilku producentów w internecie, ale myślę, że nawet nie warto zawracać im głowy jedną sztuką. Ze względu na konieczność dopasowania skórzanej góry buta do podeszwy raczej nie wchodzi w grę zakup w sieci. Podobno jest jakiś sklep w Hali Targowej koło Uniwersytetu. Znalazłem hurtownię z akcesoriami szewskimi na Tęczowej - ale nie wiem czy mają podeszwy i czy zabawią się w detal. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę w tym temacie - proszę o podpowiedź gdzie najlepiej uderzyć z tym problemem. Pozdrawiam Edited August 28, 2013 by sandałek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted August 28, 2013 Report Share Posted August 28, 2013 (edited) jaki numer Ci potrzebny? może nie tak, jaka jest mniej więcej długość wkładki? spody do sandałów to często odlwy z jakiejść pianki, mam u siebie w zakładzie kilka par, jakbyś jakieś fotki tu wrzucił, to może by się coś dopasowało, bo raczej spody ciężko będzie dostać w hurtowni szewskiej nawet... my z ojcem to mamy z jakiejś kontrabandy, lezy jakiś czas i może by wreszcie się przydało komuś ... także daj jakie foto i pomyslimy Edited August 28, 2013 by veer-singh 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandałek Posted August 28, 2013 Author Report Share Posted August 28, 2013 Dziękuję za odpowiedź. W załączeniu kilka fotek: rozmiar 10 (lub 44), zakupione w Intershoe, firma ?, napis Bison, długość wyściółki buta (to co wchodzi w otwór/wgłębienie w odlewie podeszwy) ok 30cm. Podeszwa wręcz rozsypuje się, wprawdzie po 7-8 latach, ale to nie wytłumaczenie. Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
veer-singh Posted September 8, 2013 Report Share Posted September 8, 2013 wybacz że trochę to trwało, ale w miedzyczasie byłem 2 razy w hurtowni i chciałem poczekac z odpowiedzią chwile... niestety takiego czegoś nie posiadam i nie prędko będę mieć :/ raczej dopiero na wiosnę jak się sezon zrobi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandałek Posted September 10, 2013 Author Report Share Posted September 10, 2013 Dzięki za dobre chęci. Myślałem jeszcze o jednym: koło Wrocławia jest Oleśnica a w niej Lesta którą obecnie likwiduje syndyk. Ciekawe czy tam nie znalazło by się jakieś 'podwozie' pasujące do 'nadwozia'. Tylko jak zainteresować syndyka taką drobnicą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts