Michaił Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Witam jest to moja pierwsza renowacja i koloryzacja obuwia. Tak jak mówiłem wstawiam kilka zdjęć z tego procesu. Grupa wsparcia: [ten osobnik po lewej jest bardzo ważny:)] Odtłuszczanie i ściąganie starego wykończenia: Koloryzacja: Kremowanie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ja tam w grupie wsparcia widzę jeszcze nieco większy pojemnik mocniejszego trunku Dzięki za fotorelację. Czy jest zadowolenie z efektu? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michaił Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 podoba się ale jest ale ale pyta czy idzie zamówić farbę jeans blue nawet w jakimś większym opakowaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Tintury można ze sobą mieszać. Musiałbyś pobawić się w mieszanie właśnie w celu osiągnięcia optimum. Tu link do karty mieszania kolorów: http://saphir.pl/img/tinture_mieszanie.pdf Ewentualnie podeślij zapytanie mailem na sklep. Jak będziesz w stanie dokładnie wytłumaczyć jaki to kolor, to może konkretniej doradzą. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 17, 2012 Report Share Posted November 17, 2012 A może tu podepnę Przed: Po: http://www.richdecourt.com Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest tunczyk87 Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Witam! Jestem tu nowa Pisze ponieważ potrzebuje porady ekspertów. Mam 2 skórzane fotele ( kolor ciemna wiśnia) chciałabym domowym sposobem zmienić ich kolor. Najbardziej na ciemny szary, ewentualnie na czarny. Nie wiem jaki to rodzaj skory mogę tylko powiedzieć ze skora jest bardzo gładka i ma regularna powierzchnie, bez żadnej struktury. Czy może ktoś pomoc? Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Cześć! Z takimi powierzchniami jest naprawdę sporo zabawy i koszty tej zabawy z reguły nie są niskie. Z ciemnej wiśni może być ciężko o szarość, ale czarny już tak. Przy braku doświadczenia w temacie ryzyko niepowodzenia rośnie. Jesteś pewna, że chcesz zaryzykować? Może lepiej oddać fotele do punktu, w którym zajmą się nimi profesjonalnie? Ja robiłbym tak: Usunięcie starego wykończenia - Decapant + Mydło Avel Malowanie - Avel Farba (dedykowana do skórzanych mebli) Wykończenie - Utrwalacz Avel Tu w zestawie: http://multirenowacja.pl/zestaw-mocno-koloryzujacy-do-skor-avel-7.html Alternatywnie: Usunięcie starego wykończenia - Decapant + Mydło Avel Malowanie - Farba na bazie alkoholu Saphir Wykończenie - krem Avel To są sposoby najtrwalsze - farby, które wnikają głęboko w strukturę skór. Niektórzy (zazwyczaj handlarze mebli lub aut) malują powierzchniowo aerozolami lub farbami na bazie wody, ale tu wykończenie bywa mniej trwałe. Tak jak wspomniałem. Jest ryzyko (tego musisz być świadoma, bo skóry dziś są tak różne, że nikt na odległość nie zagwarantuje powodzenia)... ale jest i zabawa pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts