Guest Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 (edited) Witajcie! Na wstępie chciałam zaznaczyć iż przejżałam forum w poszukiwaniu dokładnych porad. Jednak to co znalazłam jest dla mnie zbyt ogólne, albo nie wiem potrzebuje indywidualnej porady po prostu:P Jakiś czas temu kupiłam na bazarze skórzane wysokie wiązane oficerki. Jestem w nich zakochana, zwłaszcza że nie posiadają zamka(!) a sznuruje się je i przyciąga za pomocą haczyków. Problem polega na kilku kwestiach: a) odbarwienia- języki są z naciekami i innymi odbarwieniami, w zasadzie oba buty w różnych miejscach mają różne odmiany koloru mechaniczne uszkodzenia- zwkłaszcza na czubkach c) wiele małych plam niewiadomego pochodzenia Chciałabym się tego wszystkiego pozbyć przy czym : bardzo zależy mi na takim jasnym kolorze butów jaki jest. Języki są ciemniejsze i taki kolor mi średnio odpowiada, ale może też okazać się że po wyczyszczeniu taki będzie właśnie ich naturalny wydobyty kolor. Ponad to w tym momencie są jakby "matowe" bez połysku i takie mi się podobają, nie lubie jak buty nadto się świecą. W sumie najchętniej zleciłabym to jakiemuś profesjonaliście, bo sama boje się że je zniszcze:( Poniżej umieszcze zdjęcia, niestety bardzo ciężko zrobić mi w tej chwili dobrze oddające kolor zdjęcia:/ są definitywnie jaśniejsze! Edited June 21, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Witam, Coś z tymi załącznikami nie tak. Czy tylko mi się fotki nie wyświetlają? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 przepraszam, za pierwszym razem coś nie wyszło ale już dodałam nowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Skóra wygląda na nubukową, więc podam dwie opcje: Saphir CZYSZCZCZENIE - Odplamiacz Omnidaim Saphir RENOWACJA KOLORU - Suede Renovetine Saphir kolor nr 16 SZCZOTKA DO ZAMSZU I NUBUKU - Saphir Metal Tarrago CZYSZCZCZENIE - Tarrago Trekking Cleaner RENOWACJA KOLORU - Suede Nubuck Renovator SZCZOTKA DO ZAMSZU I NUBUKU - Tarrago Brush Jeżeli po czyszczeniu efekt będzie zadowalający, można odpuścić renowację koloru. Renovator może zmienić nieco odcień skóry. Można się jeszcze bawić w malowanie, ale domyślam się, że to na razie nie wchodzi w rachubę pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts