volveras Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Witam. Otóż kupiłem sobie buty Lasocki i co się okazało założyłem je trzy razy i poźniej jeszcze na wesele. Zrobiły się takie plamki, które widać na zdjęciach. Po prawej stronie na prawym bucie oraz po prawej stronie na lewym bucie. Miałem zapastować to, ale stracą swój połysk i będą matowe. Zrobiłem najgorszy błąd jaki można było tylko popełnić - nie wziąłem rachunku na reklamację. Z początku myślałem, że przy zapoceniu wyszła sól, jednak nie. W tych miejsach skóra wydaję się być sucha i pozbawiona koloru. Co muszę zrobić, żeby but wyglądał dobrze? Dziękuję wszystkim Państwa za porady i cierpliwość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Witaj! Hmmm ... czy to na pewno są powierzchniowe plamy? Wygląda trochę tak, jakby kiepskiej jakości wykończenie się ścierało. Plamy często można "odplamić", ale jeżeli schodzi farba, to już trzeba będzie zadziałać inaczej. Pasta ma za mało pigmentu, by to trwale pokryć i jej rola raczej jest inna. Jeżeli faktycznie pokryć tak duże odbarwienia czy plamy - polecałbym tu raczej: Dokładnie oczyścić:Renomat Saphir Pokryć produktem z mocnym pigmentem:Renovating Cream Saphirlub[Saphir Juvacuir Później dopiero potraktować kremem lub pastą. Jeżeli natomiast faktycznie są to plamy z soli - De Salter Tarrago - może pomóc. Produkty wydajne i uniwersalne - także przydadzą się do pielęgnacji i renowacji wielu par skórzanych butów i innych skórzanych przedmiotów, których w każdym domu sporo pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volveras Posted June 17, 2012 Author Report Share Posted June 17, 2012 No nie wiem właśnie co kupić, czy to do soli czy to do renowacji, zauważyłem, że jeżeli but przywilże, czyli np poślinie albo coś, to nie widać aż tak bardzo, po czym to wyschnie i znów wraca do swojej postaci . Co Pan by zrobił na moim miejscu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 17, 2012 Report Share Posted June 17, 2012 Myślę, że pozycja 1 i 2. Jak to plama to Renomat powinien sobie z tym poradzić. Jak nie to i tak trzeba odtłuścić renomatem, a później pokryć. Na koniec czarna pasta lub krem pommadier w czerni i finito pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volveras Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Jestem po wykonaniu zabiegu Renomatem i produkt ten odtłuścił skórę i na szmatce widzialem, że wytarty został krem, czy też pasta. But zrobił się miększy i stracił swoją sklepową właściwość błyszczenia się. Co teraz Pan poleca? Juvacuir czy Renovating Cream, bo z tego co czytałem i widziałem w Państwa filmikach, cream jest bardziej na rysy, a tutaj tak jakby trzeba usunąć przebarwienie. I chciałbym, aby końcowy efekt był takiego buta, który się świeci, taki połyskowy, jak ze sklepu. Co Pan doradza? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 No to teraz Saphir Juvacuir, później po całości Saphir Pommadier Cream i powinno być elegancko Pasta woskowa (Saphir Pate de luxe) zapewnia wysoki połysk, tzw. Mirror Shine, który osiąga się jednak na czubkach i piętach. Na zgięciach sobie odpuszczamy gdyż wosk się może wykruszać. Klasyczny połysk zapewni sam krem, a jeżeli ma być lustro to już można pobawić się pastą woskową,ale tu już i jakość skóry ma znaczenie i osiągnięcie mistrzostwa wymaga treningu Myślę, że po zastosowaniu pommadiera będzie zadowolenie z efektu. Po robocie poprosimy o fotorelację na forum pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volveras Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Jeszcze takie dokładniejsze pytanie, pommadier w kolorze czarnym czy bezbarwnym, jak Pan uważa?; > Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Jeżeli buty są czarne to czarny jak najbardziej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volveras Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Dziękuje bardzo Zamówione, po wykonaniu wstawię zdjęcia jak to wyszło. Pozdrawiam, Szymon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Na zdrowie i trzymamy kciuki za powodzenie operacji na skórze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
volveras Posted June 28, 2012 Author Report Share Posted June 28, 2012 Na początku chciałem bardzo podziękować! Dopiero skończyłem polerować buty, jeszcze mam ręce brudne od kremów i past. A już z Wami chcę podzielić się moją radością. Jak obiecywałem i Administrator prosił - wstawiam rezultaty. Zdjęcia nie są może rewelacyjne, bo światło padało do pokoju, jednak w rzeczywistości jest bardzo ładnie! Choć robiłem to po raz pierwszy, jestem zadowolony. Następnym razem postawię na dokładność, bo widać to na końcowym efekcie. Polecam wszystkim Administratora "nie_problem"! Cenię sobie pomoc, wiedzę i cierpliwość, którą ukazał. Forum, na które tu trafiłem jest również na bardzo wysokim poziomie. Nie zapomnę Państwu również polecić sklepu - www.multirenowacja.pl , który w mgnieniu oka dostarczył mi potrzebne produkty w spaniałej jakości. Moi znajomi już wiedzą, gdzie sięgać porad i kupować rzeczy do renowacji skór i butów! Bardzo dziękuję! P.S. Na pierwszym zdjęciu załączam czubki butów, które były lekko porysowane, ponieważ są wywijane do góry, czasami zdarzyło się zahaczyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Cześć Gra muzyka - każdy taki sygnał to dla nas największa satysfakcja Zużyłeś zapewne śladową ilość produktów. Pommadier przydadzą się i w bieżącej pielęgnacji i w przypadku innych czarnych butów. Natomiast Renomat i Juvacuir w razie awarii czarnych butów, tapicerek, portfeli, teczek, kurtek, torebek ... No generalnie myślę, że towar się nie zmarnuje i jeszcze nie raz będziesz zadowolony Dzięki za miłe słowa + wszystkiego dobrego pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Witam, mam podobny problem, jednak nie chcę zakładać nowego tematu. Różnica polega na tym, że są to buty brązowe. Moje również były chodzone kilka razy, ponieważ kupiłem je sobie na święta, jednak plamy pojawiły się dopiero gdy na ulicach pojawił się 1. śnieg. A jak wiadomo, z pracy musiałem jakoś wrócić do domu. Miały wtedy także 1 kontakt z śniegiem. Próbowałem póki co przemyć je gąbką z wodą ale nic to nie dało. Proszę o pomoc, pozdrawiam :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Wygląda, jakby sól się do nich dobrała - próbowałbym chyba de salter lub hiver winter + Renomat Saphir + coś na regenerację koloru (może daj linka do nowych, zobaczymy jak wyglądały i zasugerujemy ostatni produkt). ... próba regułka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 http://www.ccc.eu/pl/man/fw12-lasocki/2 Moje buty to te po prawej. Jeszcze 2 dni temu wyglądały jak te w linku... Dodam, że mam je na gwarancji, bo ledwo co je kupiłem, jednak nie mogę sobie pozwolić na oddanie ich właśnie teraz, gdyż nie posiadam innych butów zimowych. Proszę o dalsze rady. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 (edited) Informacje na temat odsalania znajdują się w poniższym temacie: http://www.wbutach.p...-solne-z-butow/ Czy i czym buty były dotychczas zabezpieczane? Edited January 9, 2013 by andreas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Moje buty to te po prawej. Jeszcze 2 dni temu wyglądały jak te w linku... Dodam, że mam je na gwarancji, bo ledwo co je kupiłem, jednak nie mogę sobie pozwolić na oddanie ich właśnie teraz, gdyż nie posiadam innych butów zimowych. Proszę o dalsze rady. Pozdrawiam. Te pierwsze od prawej? Na pewno? Jeżeli tak to po renomacie proponuję zastosować Saphir Juvacuir kolor nr 10 i wykończyć Saphir Pommadier 'em w tym samym odcieniu. pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Tak, moje buty to pierwsze z prawej. Dziękuję za podpowiedzi, po weekendzie kupię w/w specyfiki i je podratuje. Mam nadzieję, że Wasze rady pomogą. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts