Jump to content

Niemozliwa reklamacja w CCC

Guest malamiecia
 Share

Recommended Posts

Guest malamiecia

Chciałabym wszystkich ostrzec przed zakupem w sklepie CCC. Kupiłam ostatnio sandały (Clara Barson), które po 20 minutach zafarbowały mi całe stopy! CCC reklamacji na farbowanie nie uwzględnia (i nie tylko na farbowanie - wogóle nie uwzględnia), gdyż w dołączonej drobnym druczkiem do butów (czyt. chłamu) karteczki napisali m.in. że "należy mieć świadomość ewentualnych zabrudzeń" i wiele innych rzeczy wykluczajacych praktycznie wszystko - nic nie można zareklamować. Reklamacji składanych w salonie nawet nie przesyłają dalej - na zapleczu przybijają pieczątke i wpisują: reklamacja odrzucona. Pozostają tylko przepychanki między nimi a rzecznikiem praw konsumenta.

Witam!

Nie jestem pewien, ale polskie prawo chyba nie nakłada obowiązku na sprzedawcę sporządzania w każdym przypadku opinii rzeczoznawcy, za którą swoją drogą słono się płaci.

Farbowanie skóry nie są wcale rzadką przypadłością, ale są na to sposoby.

Chociażby Color Stop :)

small_color_stop.jpg

http://multirenowacja.pl/color-stop.html

Nie znam sprawy, zatem nie chciałbym tu zajmować stanowiska. Myślę natomiast, że Sklep mógł psiknąć 2 razy takim preparatem i oddać obuwie z usuniętą usterką klientowi. Byłoby pewnie miło i sympatycznie.

A tak niepotrzebne nerwy :(

pozdrawiam

Guest malamiecia

Okazuje się że sprzedawca typu CCC nie poczuwa się do zadnego obowiazku. Wystarczy że zamieści na wszystkich swoich butach w drobnej ulotce, drobnym maczkiem, wszystkie wady jakie moze zawierać produkt i pozamiatane. Cokolwiek by Wam sie butami nie stało to nie zareklamujecie bo wszytsko umieścili w ulotce. Mój błąd - nie czytalam - ale w głowie mi się nie mieści ze można sprzedawać taki chłam. Takie buty nie powinny być dopuszczone do sprzedaży - po 20 minutach chodzenia w klimatyzowanym pomieszczeniu w sklepie nogi wyglądały jak twarz górnika po szychcie - z tym ze aby je doczyscic trzeba było szorować pumeksem do krwi.

W takich sytuacjach polecam rozmowę z właścicielem sklepy (nie ze sprzedawcą). Dość często udaje się dojść do porozumienia.

Najczęściej w takich przypadkach szkoda ludziom czasu na angażowanie w to rzecznika praw konsumenta. Chyba, że wartość obuwia jest znaczna.

pozdrawiam

Guest malamiecia

W takich sytuacjach polecam rozmowę z właścicielem sklepy (nie ze sprzedawcą). Dość często udaje się dojść do porozumienia.

Najczęściej w takich przypadkach szkoda ludziom czasu na angażowanie w to rzecznika praw konsumenta. Chyba, że wartość obuwia jest znaczna.

pozdrawiam

Właściciel CCC jest nieuchwytny dla zwykłego zjadacza chleba. Wczoraj znowu odebrałam odmowę reklamacj. Żadna z pracujacych tam panienek łącznie z pania kierownik nie potrafiła mi wyt lumaczyc dlaczego, skoro w instrukcji obsługi napisali "obuwie z naturalnej skór moze farbować" i ich rzeczoznawca powołuje sie na ten zapis a moje buty nie są ze skóry. A więc nie poinformowali mnie przy zakupie o wadach produktu - nie odnosi sie to do butów które kupiłam

Właściciel CCC jest nieuchwytny dla zwykłego zjadacza chleba. Wczoraj znowu odebrałam odmowę reklamacj. Żadna z pracujacych tam panienek łącznie z pania kierownik nie potrafiła mi wyt lumaczyc dlaczego, skoro w instrukcji obsługi napisali "obuwie z naturalnej skór moze farbować" i ich rzeczoznawca powołuje sie na ten zapis a moje buty nie są ze skóry. A więc nie poinformowali mnie przy zakupie o wadach produktu - nie odnosi sie to do butów które kupiłam

Obawiam się ,że w związku ze stanowiskiem pozostaje już tylko Pani Federacja Konsumentów i droga sądowa .

Proponuję się się porozglądać po stronie http://www.federacja-konsumentow.org.pl/

Tymczasem może Pani na własną odpowiedzialność podpisując się z imienia i nazwiska ,podać tu adres sklepu który na chwałę raczej nie zasługuje .

Swoją drogą sieć CCC jest już na tyle spora ...,że jak to się powiada "Duży może więcej " .

Pozostaje tylko życzyć takiego sukcesu rozwoju w zachodniej europie :) Co wydaje mi się niemożliwe zwyczajnie przy takich podejściach .Ale to moje osobiste zdanie i może ktoś z CCC zechce się nawet publicznie ustosunkować do sprawy ( w co szczerze wątpię ).