nie_problem Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Projektowanie: http://www.youtube.com/watch?v=rWL6L_abDEw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 4, 2012 Author Report Share Posted May 4, 2012 Shoe Design Tutorial – How to Render a Shoe Design http://handmadeshoes.wordpress.com/2011/11/19/shoe-design-tutorial-how-to-render-a-shoe-design/# Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 29, 2012 Author Report Share Posted May 29, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=sbhnI4ksVgs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_BoB Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 (edited) Witam serdecznie. Chciałbym zapytać się...może ktoś będzie orientował się w temacie... Rozglądam się za programem bezpośrednio do tworzenia obuwia oraz rozkładania go na elementy... Mam parę programów graficznych ale szukam takiego który jest przeznaczony tylko i wyłącznie dla Obuwia Proszę o podpowiedź gdzie mogę taki program znaleźć... Dziękuje Edited May 31, 2012 by Marcin_BoB Obuwie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Pięknie by było . To komercyjne programy raczej tworzone dla poszczególnych firm . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_BoB Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Czyli zostaje Kopyto i bezpośrednia docinka... A może orientujesz się do kogo mogę zgłosić sie o rade bądz praktykę...Chętnie pouczę się pod okiem Mistrza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Krizg77 Szewc co się zowie i czasami czasem dysponuje . Zacznij od doboru kopyta ,bo to ono ma ogromny wpływ na końcowy kształt buta. Generalnie porozglądaj się - jest kilka ciekawych tematów . Finalnie bez kopyta i tak nic nie złożysz . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_BoB Posted May 31, 2012 Report Share Posted May 31, 2012 Dziękuję Odezwę się do kolegi... może znajdzie trochę czasu... Pozdrawiam... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted June 1, 2012 Report Share Posted June 1, 2012 Programik dla wirtualnego szewca http://www.shoemaster.co.uk/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 1, 2012 Author Report Share Posted June 1, 2012 Nie mogę ceny namierzyć ? Korzystasz może z tego? Możesz coś więcej napisać? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted June 2, 2012 Report Share Posted June 2, 2012 cZoŁeM ...kuuurrrtka na wacieee ale programik ... szkoda, że po hamerykańsku... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 3, 2012 Author Report Share Posted June 3, 2012 Kilka zajawek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Marcin_BoB Posted June 8, 2012 Report Share Posted June 8, 2012 Ahoojj.. Tak właśnie pomyślałem że dobry Szewc nie może być dobrym Graffikiem... a dobry Graffik nie może być dobrym Szewcem...mam racje...?? To nie to samo...kiedy Szewc cieszy się ze zaczyna klejić obcas z SZEWSKĄ PASJĄ...między czasie technologia CNC klei 20 obcasów... Pozdrawiam... Chłopak który chce rozwijać swoją pasję... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted June 8, 2012 Author Report Share Posted June 8, 2012 Cześć Kurczę zamieszałeś mi w głowie. Muszę to przemyśleć haha Wstępnie mi się wydaje, że prawdziwa pasja jest wymagająca i pochłania czas. Jak człowiek poświęca się klejom i skórom, nie ma już siły, czasu ani możliwości na rozwijanie się w innej dziedzinie. Nie można uogólniać, ale jestem pewien, że w wielu przypadkach doba jest za krótka i trzeba się na coś zdecydować pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
listonosz Posted September 10, 2012 Report Share Posted September 10, 2012 (edited) moze sie przyda ... skopiowac cały link i wkleic w przegladarke Edited October 3, 2012 by nie_problem nie promujemy tu piractwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 10, 2012 Author Report Share Posted September 10, 2012 A to jakaś legalna wersja freeware? Bo jak nie to niestety nie możemy jej tu promować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest SportowiecPL Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Wydaje się prosty, jednak nie wygląda to na prostotę zrobienia tego.. Fajnie by było zrobić własną markę butów;) nie.. take but od Master Web feat Sport Air Master. He no kurde, fajnie by było. Szkoda, że takie programy używane są tylko w niektórych dziedzinach. Bo zazwyczaj idzie to przez program, szablon i masowo leci. Chyba, że ręcznie szyte. Słyszałem, że jak ręcznie szyte to nawet muszą wykonać projekt na kartce, obliczenia, itp. Jednak stara technika.. Może w Polsce tak nie robią, ale tam gdzie komputer to nowość.. Afryka, i te rejony. Tam wszystko ręcznie dziergają. Tylko oni dymają w takich rzemykach przez kilka lat mają na liczniku pewnie z milion kilometrów chodzą po wodę kilkanaście kilometrów dziennie, gdzie ja tyle nie robię autem w tydzień; D Żeby im się wiodło jak najlepiej, pozdrów dla Afryki i pana, który zrobił program. Wersja nie jest Frey, więc chyba nie można podawać linków. Kolega podał.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 3, 2012 Author Report Share Posted October 3, 2012 Link wykasowany. Dzięki za info. Na forum promujemy tylko legalne oprogramowanie. Co do ręcznego szycia w Polsce - jest i to jest w kilku przypadkach najwyższa światowa półka (Januszkiewicz, Kielman ...) Jest też kilka zakładów, które próbują zaistnieć na rynku i oby więcej takich. To naprawdę zupełnie inne buty, niż te w których śmigasz na co dzień Proponuję penetrację działu: http://www.wbutach.pl/forum/38-szewstwo-reczne-szycie-butow-i-reklamacje-obuwia/ pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Ktoś się pytał o koszt ... no trochę to kosztuje. Pakiet CAD/CAM do modelowania kopy, projektu cholewki, rozstopniowania i przygotowania wykroju to koszt 40-50 tys. euro. Myśląc o takim działaniu przydałby się skaner cyfrowy do zrobienia obrazu stopy 3D no i frezarka cyfrowa do wyfrezowania kopyta. Te dodatki to kolejne 15-20 tys. euro. Praca projektowa na takim warsztacie ... moje marzenie a póki co to korek, kopyta i szary papier na wzory.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 W naszych realiach to faktycznie okrutne koszty. zdradzisz nam trochę więcej detali o tym, czym się zajmujesz? Widzę, że dysponujesz konkretną wiedzą na temat i z chęcią czytam Twoje posty. Produkujesz / projektujesz może dziecięce obuwie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted October 5, 2012 Report Share Posted October 5, 2012 Nie jestem szewcem ani technikiem z wykształcenia ale dorastałem w oparach budaprenu i zapachu skór. Zawsze zarzekałem się, że nigdy nie będę zajmował się tym czym mój ojciec - miarowymi butami ortopedycznymi. Wiele lat minęło i nie wiem kiedy pochłonęła mnie praca z ojcem. Dzisiaj butów nie robię ale coraz częściej znikam w warsztacie dłubiąc sobie różne moje wizje. Z uwagi na to że, but ortopedyczny to taki inny but więc konstrukcja obuwia i temat montażu, dopasowania, etc. są dla mnie codziennością. To tyle off topu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 5, 2012 Author Report Share Posted October 5, 2012 Znienacka, podstępem dorwała Cię pasja - dla mnie Bomba Mam nadzieję, że zadomowisz się na forum i poza cennymi informacjami, czasem pokażesz kawałek warsztatu - Avatar już rozkręca wyobraźnię pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 26, 2012 Author Report Share Posted October 26, 2012 KSM MIND 3D Więcej: http://zund.pl Wszystkie filmy: http://www.youtube.c...ndPolska/videos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bananetti Posted October 27, 2012 Report Share Posted October 27, 2012 Fajnych programów jest dużo więcej. Crispin firmy Delcam http://www.footwear-cadcam.com/ Shoemaster firmy Torielli http://www.shoemaster.co.uk/ Oba posiadają mega potencjał. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 27, 2012 Author Report Share Posted October 27, 2012 Masz doświadczenie w pracy z takim oprogramowaniem? Mocno skomplikowana obsługa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts