kuba Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 (edited) Mam mały problem z butami, posiadam wojskowe buty "VIBRAM" pustynne, generalnie wszystko ok poza jednym małym mankamentem, na przedniej części buta jest plamka z kleju, podejrzewam że to nalepka którą ktoś zdjął ale klej nadal został, woda z mydłem troszkę to doczyściła ale nadal nie chce to zejść, może i by to mi nie przeszkadzało gdyby nadal się nie kleiło ma ktoś jakiś cudowny środek aby takie cholerstwo puściło ?? poniżej foty. Edited March 29, 2012 by kuba Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Witaj! Myślę, że Omnidaim Saphir + szczotkowanie szczotką do zamszu oraz nubuku i powinno być jak trzeba http://multirenowacja.pl/omnidaim-100ml-odplamiacz-do-zamszu-nubuku-i-tkanin-saphir.html Jak rozcieńczony nie poradzi sobie za dobrze, spróbuj bez rozcieńczenia. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blatio Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 A ja bym te buty po prostu wziął i zaczął ciorać. Po paru tygodniach/miesiącach wszystko co na nich było, albo zejdzie, albo się tak zabrudzi, że i tak nie będzie widać Poparte wieloletnim doświadczeniem w używaniu zamszaków wszelkiego sortu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 29, 2012 Report Share Posted March 29, 2012 Haha - ja chyba też zacząłbym miażdżyć. No, ale później i tak trzeba będzie wyczyścić - w pewnym momencie mocniej uświnić się już nie da, bo spływa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba Posted April 2, 2012 Author Report Share Posted April 2, 2012 Właśnie sobie zamówiłem ten środek myślę że pomoże oby tak mi się teraz przypomniało czy ten środek usunie plamy z szpilek zamszowych mojej szwagierki ?? a dokładniej plamy z pasty do butów ?? bo ona coś tam czyściła w rezultacie rozmazała to po całych butach. proszę o radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted April 2, 2012 Report Share Posted April 2, 2012 Jest spora szansa W razie rozterek podeślij fotki szpilek na adres sklepowy, albo wklej tutaj będziemy myśleć konkretniej. Tak w ciemno obstawiam, że tak, choć zależy cóż to za pasta i jak ostro buty zostały nią zmasacrowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JakubG Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 dzień dobry, piekne zamszowe monki ( kiedys piekne, kolor brązowy) zalane płynem do dezynfekcji kowidowej. Po tym wszystkim nieumiejetne czyszczenie, tarcie etc. Efekt-godny pożałowania. Da sie uratować? pozdrawiam serdecznie, foto poniżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted May 18, 2022 Report Share Posted May 18, 2022 Klasyka gatunku z tym płynem do dezynfekcji Pewnie da się coś zrobić, ale fotki nie wstawiłeś, więc ciężko ocenić. Spróbuj jeszcze raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts