Jump to content

Recommended Posts

... te których mam zdjęcia, pokaże w jednym temacie

 

pojemność - 0,1l

 

32.01.jpg

 

32.02.jpg

 

 

pojemność - 0,5l

 

DSC05659.JPG

 

DSC05667.JPG

 

 

 

DSC05716.JPG

 

DSC05804.JPG

 

DSC05812.JPG

 

 

 

31.01.jpg

 

31.02.jpg

 

 

...i na koniec kilka etapów przejściowych przy powstawaniu bukłaka o pojemności 1l

 

29.01.jpg

 

29.02.jpg

 

29.03.jpg

 

29.04.jpg

 

29.05.jpg

Link to post
Share on other sites

Pisałeś, że wysokoprocentowe płyny łapią specyficzny posmak. Domyślam się, że nie jeden płyn z bukłaka piłeś. Czy z wodą i inną oranżadą jest podobnie? :)

 

Napoje gazowane zdecydowanie odpadają. Co do wody to nie łapie posmaku wosku ponieważ wosk się w wodzie nie rozpuszcza.

Natomiast w alkoholach, bardzo wolno ale się rozpuszcza, dlatego pojawia się ten posmak.

 

 

No i z jakiej skóry ?

Jak to formujesz i jak uszczelniasz ( mowa nie o korku oczywista) ?

 

Skóra juchtowa wyprawiana roślinnie, grubość ~3mm

 

Skórę szyje na płasko, później na mokro nadaję kształt upychając do środka gorący żwirek [taki do akwarium dla rybek]. Te drobniejsze są lepsze bo nie wypychają nienaturalnie skóry. Nagrzewam go w piekarniku i wsypuję do bukłaka ubijając co jakiś czas. Kiedy więcej się już nie da zostawiam na dzień, dwa do dokładnego wyschnięcia skóry, a następnie bukłak ląduje w kąpieli z gorącego wosku.

Wosk wsiąka z zewnątrz i od środka. Trzymam tak długo jak długo na powierzchni wosku pokazują się bąbelki powietrza.

wyciągam zostawiam do ostygnięcia, poleruję na zewnątrz i sprawdzam szczelność...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.