eye_lip Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Kochani, mam problem ze starymi ładownicami i kaburami z których chcę pozyskać skórę. Namoczyłem je, myłem mydłem glicerynowym saphira, lecz nadal nie są do końca takie jak powinny, a szczególnie przeszkadza zapach zatęchłej skóry. Macie pomysł czym to można jeszcze potraktować aby usunąć stary zapach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blatio Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Może Decapant...? AXE, ratuj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted March 2, 2012 Author Report Share Posted March 2, 2012 Może Decapant...? AXE, ratuj Mam w magazynie taki preparat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Jak mydło i Renomat nie pomagają, to już chyba faktycznie tylko Decapant, który jedzie po całości i przy odpowiednim nacisku ściągniesz wykończenie skóry - będzie naga, oddychająca i robisz z nią co chcesz Daj znać czy się udało pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Obawiam się jednak ,że i tak może być problem . Po pierwsze to ten zapach ... Świadczyć to może o dwóch kierunkach . Albo skóra jest niedogarbowana albo do formowania skóry użyto kleju . Zrób tak ... Wytnij kawałek i przygotuj roztwór kwasku cytrynowego .Namocz przez około trzy dni w temp do 30oC następnie daj płukanie czystą wodą (jeden dzień ) ,a następnie rozpuść wapno ( jedna tabletka na 5l wody - czyste bez vit C) moczysz 4 dni . Teraz potrzebny ci będzie 1% kwas mlekowy - do czystej wody o temp 35oC mieszasz około godziny . Wolne suszenie . Czynisz to na własną odpowiedzialność . Ponieważ jest to całkowite gdybanie bez organoleptyki . Końcowe celem zmiękczenia - natłuszczanie . Hp oil może być za słaby - proponuję focze sadło Cóż jak znam życie - dasz sobie spokój i zmienisz źródło skóry co wydaje mi się bardziej praktyczne . No właśnie a co to za środek to axe ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Obawiam się jednak ,że i tak może być problem . Po pierwsze to ten zapach ... Świadczyć to może o dwóch kierunkach . Albo skóra jest niedogarbowana albo do formowania skóry użyto kleju . Zrób tak ... Wytnij kawałek i przygotuj roztwór kwasku cytrynowego .Namocz przez około trzy dni w temp do 30oC następnie daj płukanie czystą wodą (jeden dzień ) ,a następnie rozpuść wapno ( jedna tabletka na 5l wody - czyste bez vit C) moczysz 4 dni . Teraz potrzebny ci będzie 1% kwas mlekowy - do czystej wody o temp 35oC mieszasz około godziny . Wolne suszenie . Cię Cholera Znęcasz się nad człowiekiem w potrzebie Niiiieeeee dobry jesteś, teraz już wiem na pewno pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted March 2, 2012 Report Share Posted March 2, 2012 Jak znęcam ? Jako człowiek ( każdy kanibal ci to powie ) już z natury jestem dobry . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesiek Posted March 3, 2012 Report Share Posted March 3, 2012 Jeżeli chodzi o zatęchły zapaszek to może zanieś do punktu gdzie odkażają buty. Z tego co wiem używają ozonu i UVałów. Na bespoke pisali coś o formalinie/formaldehydzie ale chyba nie chodzi o zamianę jednego smrodu na drugi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts