Krizg77 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 (edited) Witam Dziś zajmiemy się wymianą "bali" w damskich kozaczkach, priorytetem dla Klientki jest wymiana uszkodzonego elementu bez utraty wyglądy nominalnego - to bardzo istotne (wartość sentymentalna) Przekonacie się również, że szewstwo to nie tylko żmudna, nudna praca - są tu również elementy modelarstwa... rzeźby... Tak wyglądają buciki... ...i wszystko byłoby ok, gdyby nie to... ...wygląda niegroźnie ... ...tak to ten sam but po odklejeniu podeszwy ...drugi jest w podobnym stanie, nawet gdyby nie był też go wymienimy (takie elementy wymieniamy parami) ...teraz elementy MODELARSTWA - muszę posklejać bal - uzyskamy w ten sposób "formę"... ...no i zaczynamy budować bale... ...teraz elementy artystyczne - RZEŹBA - bardzo czasochłonne i precyzyjne ...i wyrzeźbione... (jest to o tyle trudne, że miałem tylko jedną formę...) obciągniemy bale skórą - mizdrą - w oryginale była dzianina z imitacją zamszu... ...teraz "chwila prawdy" bale są obciągnięte skórą - nie można ich już piłować, wyginać ani rozciągać... jeżeli coś źle wymierzyłem to przekonamy się o tym właśnie teraz ... ...uff pasują ...acha i żeby nie było... pozostałe elementy do zwrotu BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited February 23, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Edukacyjne kozaki . Razem z puzzlami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 23, 2012 Author Report Share Posted February 23, 2012 Edukacyjne kozaki .Razem z puzzlami ...no a puzzle gratis (i to jakie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 23, 2012 Report Share Posted February 23, 2012 A ja się zastanawiałem czym te podeszwy wypełnione - kamieniami? hehe Bo Ci Mistrzowie to już ustaliliśmy, że korę sypią, a tu kamienie - to chyba za karę co? ))))))))) A tu się okazuje, że puzzle - no pięknie Świetna robota, jeszcze czarnym Suede Renovatorem pociągnij cholewki i będą jak nowe pozdrawiam i czekam na jeszcze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Ele Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 (edited) Szacun!!Pięknie!! Mam wrażenie, że zrobione bardziej profesjonalnie niż w "oryginale" A co to za materiał? Jakaś pianka?? Edited March 7, 2012 by Ele Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted March 7, 2012 Author Report Share Posted March 7, 2012 Witam Bardzo dziękuję za opinię A co to za materiał? Jakaś pianka?? ...ten materiał to STYROGUM zwany również "mikrogumą" - wykorzystałem go dlatego, że jako jedyny daje się tak "rzeźbić"... ma odpowiednią sztywność i jest lekki - oczywiście "obłożony" jest zamszem... Jeżeli interesują cię materiały lub techniki napraw pytaj ŚMIAŁO Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 7, 2012 Report Share Posted March 7, 2012 Nio jak już się palisz do pomocy Majster, to może tu coś zaradzisz, bo nam kompetencji brakuje http://www.wbutach.pl/topic/756-reczne-szycie-klejenie-butow-i-duzo-pytan/ pozdrawiam No i tak sobie pomyślałem, że może Ty, albo Szanowny Tata coś na temat szydła dublowego wiedzą? Wątek nam się rozwinął, a o tym dublowym jakby nikt nie słyszał http://www.wbutach.pl/topic/549-narzedzia-dla-dlubiacych-w-skorze/page__view__findpost__p__5792 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 Tak jest zgodnie z rozkazem Panie ADMINISTRATORZE ...przechodzę na podane częstotliwości i biorę się do pracy hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 8, 2012 Report Share Posted March 8, 2012 haha - dziękuję Jak dobrze mieć kogoś mądrego w drużynie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted March 8, 2012 Author Report Share Posted March 8, 2012 Jak dobrze mieć kogoś mądrego w drużynie ...oczywista oczywistość mówi Pan o sobie. i zgadzam się z tym w 100% Panie Administratorze...Panie Prezesie...znaczy się Fajnie coraz większa brygada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts