Krizg77 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 (edited) Witam Dziś zajmiemy się damskimi trekkingami ECCO ("stary" wypust ECCO - dziś już takich nie robią, mam wrażenie, że wykonali ten sam manewr co Venezia -przenieśli produkcję do ciajlandji: jakość spada a cena rośnie ) ps. galeria jest CENZUROWANA bo to buciki mojej Kochanej Żony Tak wyglądają buciki... Otrzymałem WEZWANIE do tego przypadku z powodu: podciętych "obcasów"... ...i pękniętych podeszw Zaczniemy od ścięcia bieżników, ujawniają się pustki w podeszwach (podeszwy są hybrydą pianki z kratownicą) ...równamy "pięty", wypełniamy pustki i nakładamy wzmocnienie integrujące... ...nakładamy podeszwę - guma z domieszką kauczuku, typ sport - trekking ...podeszwy przyklejone, zabieramy się więc za wierzchy bucików (usuwamy piasek, kurz itp.) materiał przyszew to olejowany nubuk...po oczyszczeniu przetarłem je lekko papierem ściernym (granulacja 120) i skóra znów jest chłonna... PRZED CZYSZCZENIEM PO CZYSZCZENIU ...są to buty trekkingowe, do zabezpieczenia przed warunkami atmosferycznymi możemy użyć impregnatów (spreje) lub tłuszczów (osobiście wolę tłuszcze)... W tym przypadku użyjemy OURALINE Dubbin 250ml - tłuszcz do skór SAPHIR http://multirenowacja.pl/ouraline-dubbin-250ml-tluszcz-do-skor-saphir.html ...wierzchy są lekko ciemniejsze i trochę połyskujące - nie straszna im teraz nawet "nawałnica" ...no i podeszwy... komfortowe i bezpieczne (pasują do bryły i przeznaczenia bucików) jedyną wadą tego materiału jest trudna i czasochłonna obróbka i wykończenie, szczególnie na takich "zygzakach" NO I GOTOWE...MÓJ KOCIU BĘDZIE ZADOWOLONA...no mam taką nadzieję... BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited February 15, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Matko i córko . Co tu można zrobić ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 14, 2012 Report Share Posted February 14, 2012 Na pewno kupił Żonie nowe buty, bo co mógł zrobić innego ? haha 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fizyk Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Szacun. Robota godna najwyższej pochwały. Zastanawia mnie jednak rodzaj użytej przez Ciebie podeszwy. Czy ten "bieżnik" nie zetrze się za szybko, pozostawiając gładką i ślizką gume? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Rewelka. Zastanawiałem się właśnie, co Ty wymyślisz z tą podeszwą, a tu proszę Myślę, że Szanowna Małżonka ich długo nie zedrze, ale właśnie - czy dla 100 kilogramowego Outdoorowca też byłyby właściwe? Czy wtedy decydowałbyś się na inne rozwiązanie? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 I jaki szczwaniak - edował posta i myślał że nas wykiwa Szacun kolego Krizg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 Zastanawia mnie jednak rodzaj użytej przez Ciebie podeszwy. Czy ten "bieżnik" nie zetrze się za szybko, pozostawiając gładką i ślizką gume? To jest jeden z moich ulubionych materiałów - jest bardzo wytrzymały, antypoślizgowy i podoba mi się jego faktura; sporą wadą jest trudna obróbka (wykończeniówka) szczególnie w takich przypadkach jak ten... czy dla 100 kilogramowego Outdoorowca też byłyby właściwe? Czy wtedy decydowałbyś się na inne rozwiązanie? ...podstawowym kryterium jest rodzaj butów i ich podeszew; w tym przypadku zastosowałem 4mm, mam również 6mm w 3 kolorach. ale 100 wytrzyma spoko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A czemu guma ma wytrzymywać ? Nie_problem odpuść już sobie Ile można ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 16, 2012 Author Report Share Posted February 16, 2012 ...hahaha :D ...no normalnie AXE powalasz... dobre...pyszne... :D CzuWaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A czemu guma ma wytrzymywać ? Nie_problem odpuść już sobie Z Belgami nie gadam dziś, bo z Wisłą wygrywają - Spadaj hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Spoko - rano im oddam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Ano właśnie Powiedz, im że jak w gości się przyjeżdża to trzeba się zachowywać, a nie gospodarzom bramki strzelać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Swoją drogą .... Przegrać ze smerfami to już przesada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 1:1 Już im chyba nawrzucałeś co? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 A co ,a co ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Hahaha I widzę, że za naszymi plecami Krizg77 zmontował Ci czerwone Trzewiki Zrób kilka fotek w świetle dziennym i pokaż je bliżej - cudne są Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 16, 2012 Report Share Posted February 16, 2012 Zaś się rypła sprawa ,a Krizgowi pozostało tylko ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 17, 2012 Author Report Share Posted February 17, 2012 Zaś się rypła sprawa ,a Krizgowi pozostało tylko ... ...no dobra przejrzeliście mnie, mam stopień i kwalifikacje VIP-a*... *VIP, w tłumaczeniu na polski: ŁIP - Ład i Porządek... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts