Krizg77 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 (edited) Witam Dziś zajmiemy się ciekawym przypadkiem - usunięcia futerkowych wykończeń cholewek i języka - i zastąpieniem ich skórzanymi lamówkami. Tak wyglądają buciki Dlaczego "niszczymy" nowe buty...bo znudziły się Klientce... dla mnie wystarczający powód Zaczynamy... "demolkę" ...futerka zastąpimy skórzanymi lamówkami... Lamówki ułożymy metodą "francuską" czyli wywijane na zewnątrz (przeszyte) i następnie do wewnątrz... ...teraz wstawimy gąbkę żeby uzyskać wypukły profil lamówki, będą też mięciutkie (co przy butach sportowych jest nie mniej ważne) ...gąbeczki wywijamy do wewnątrz i nakładamy na nie lamówkę... ...i ułożone, pięknie Teraz zajmiemy się językami (w tym przypadku fabrycznie języki szyte są na "lewej" stronie - wywijane i wtedy wszywane do butów)... ..."język" od zewnątrz przeszyjemy go i wywiniemy do wewnątrz (tak uzyskamy efekt "krytego ściegu") TAK ZNACZEK (logo Nike) ZOSTANIE ...szycia, retusz i gotowe BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited February 6, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Krizg - dobrze że to nie twoje buty Nike podał by Ciebie chyba do sądu za zrobienie lepszego z dobrego Był byś pewnie bogaty po rozprawie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Krizg - dobrze że to nie twoje buty ...hehe nie moje czekają do soboty... Był byś pewnie bogaty po rozprawie no nie wiem AXE... myślę, że byłbym bogatszy o.....nowe doświadczenie ŻEBY NIE ROBIĆ TAKICH RZECZY NIGDY WIĘCEJ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 No niezły Tuning Buty faktycznie wyglądają, jak zupełnie inny model Nie wyrzucaj tylko futerka, bo za rok moda znowu może się zmienić i trzeba będzie przyszywać Chciałbym Cię szczerze skrytykować, ale brak mi wiedzy i podstaw cholera. Może strzel jakiegoś ewidentnego babola to Cię pojedziemy trochę, bo tak się prosisz od dłuższego czasu, a wszyscy tylko chwalą :angry: Świetna robota. pozdro B) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Co nie widać co nie widać ? Nie podkleił tej skórki w cholewce Będzie się zawijać kiedyś - jak ilość wyciągnięć nogi z buta przekroczy ilość włożeń Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Dobrze mu tak Szukajmy dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Sznurowadła są karygodnie (co potwierdzi damiance) zawiązane . Kokarda w pionie Masakra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo teeeegooooooooooooooooooooo już za wieleeeeeeeeeeeeeeeee Trzeba mu będzie cofnąć licencję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Licencję na co ? Zabił nam ćwieka i tyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Jak to na co? To lepszy cwaniak jest - że niby szewc, ale chłopaki z butelkami wychodzą. A jak widać to i sobie nie żałuje, bo przecież trzeźwy takiej kokardy nie zmontuje się rozumie A co ja tu będę zmyślał, podjedź na warsztat to sam zobaczysz jak to działa Po ostatniej wizycie daanna, zero jarzenia i tylko naklejki w kieszeni zostały I fotka z Warsztatu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Vistula była dobrym wynalazkiem umierającego PRLu . Kosiła ,młóciła i chłopa z nóg zwalała. Pamiętam też Jarzębiak - nic po nim nie pamiętałem . Po Wyborową żeby nie sterczeć w kolejkach ,szło się do cinkciarza po kilka centów i kupowało w PEWEXie dzisiaj zoastała nam owijka do kiełbasy w postaci Wyborczej którą pamiętam jeszcze kserowaną w marnych nakładach ale bez reklam. Czysta stołowa - lakowana była ok - ale jak zabrakło laku to z braku laku też była ok . Żytnia była okrutna - zwłaszcza ta z Zielonej Góry (fuj) . Soplica - niewiasty dawały się nabierać po niej ,całymi pęczkami . A warsztat widzę całodobowy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 7, 2012 Author Report Share Posted February 7, 2012 HHHHHHHHAAAAAAAAAAA.............HA HA......... :D normalnie popękać można ze śmiechu z Wami..... ...a zsss.... toołłł.... kokhardkoomm... too... massie... raasjęęę... no ale wiessie jagk to jeszsztt jakh szłowijiek zzmensszonyy po roobossie Bardzo dziękuję za komentarze a na przyszłość SzuWaj-sieeeee harsseszzze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 7, 2012 Report Share Posted February 7, 2012 Poszedł i nie polał - tak to jest z pijakami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts