Jump to content

Naprawa: damskie adidasy - usunięcie futrzanych wykończeń

Krizg77
 Share

Recommended Posts

Witam :lol:

Dziś zajmiemy się ciekawym przypadkiem - usunięcia futerkowych wykończeń cholewek i języka - i zastąpieniem ich skórzanymi lamówkami.

Tak wyglądają buciki :)

IMG_1346.jpg

IMG_1347.jpg

IMG_1348.jpg

IMG_1349.jpg

Dlaczego "niszczymy" nowe buty...bo znudziły się Klientce... dla mnie wystarczający powód -_-

Zaczynamy... "demolkę" ;)

IMG_1350.jpg

...futerka zastąpimy skórzanymi lamówkami...

IMG_1362.jpg

Lamówki ułożymy metodą "francuską" czyli wywijane na zewnątrz (przeszyte) i następnie do wewnątrz...

IMG_1364.jpg

IMG_1366.jpg

...teraz wstawimy gąbkę żeby uzyskać wypukły profil lamówki, będą też mięciutkie (co przy butach sportowych jest nie mniej ważne) ^_^

IMG_1369.jpg

IMG_1370.jpg

...gąbeczki wywijamy do wewnątrz i nakładamy na nie lamówkę...

IMG_1373.jpg

IMG_1375.jpg

IMG_1379.jpg

IMG_1382.jpg

...i ułożone, pięknie :)

Teraz zajmiemy się językami (w tym przypadku fabrycznie języki szyte są na "lewej" stronie - wywijane i wtedy wszywane do butów)... <_<

IMG_1391.jpg

IMG_1385.jpg

IMG_1386.jpg

..."język" od zewnątrz przeszyjemy go i wywiniemy do wewnątrz (tak uzyskamy efekt "krytego ściegu")

TAK ZNACZEK (logo Nike) ZOSTANIE B)

IMG_1392.jpg

IMG_1393.jpg

IMG_1395.jpg

...szycia, retusz i gotowe :rolleyes:

IMG_1407.jpg

IMG_1408.jpg

IMG_1419.jpg

IMG_1424.jpg

IMG_1429.jpg

:) BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY :rolleyes:

Edited by Krizg77

No niezły Tuning :)

Buty faktycznie wyglądają, jak zupełnie inny model :)

Nie wyrzucaj tylko futerka, bo za rok moda znowu może się zmienić i trzeba będzie przyszywać :)

Chciałbym Cię szczerze skrytykować, ale brak mi wiedzy i podstaw cholera. Może strzel jakiegoś ewidentnego babola to Cię pojedziemy trochę, bo tak się prosisz od dłuższego czasu, a wszyscy tylko chwalą :):angry: :angry: :D

Świetna robota.

pozdro

B) B)

Jak to na co?

To lepszy cwaniak jest - że niby szewc, ale chłopaki z butelkami wychodzą. A jak widać to i sobie nie żałuje, bo przecież trzeźwy takiej kokardy nie zmontuje się rozumie :lol:

A co ja tu będę zmyślał, podjedź na warsztat to sam zobaczysz jak to działa :)

Po ostatniej wizycie daanna, zero jarzenia i tylko naklejki w kieszeni zostały :lol:

z7836396O.jpg

I fotka z Warsztatu:

6138.jpg

:D

Vistula była dobrym wynalazkiem umierającego PRLu .

Kosiła ,młóciła i chłopa z nóg zwalała.

Pamiętam też Jarzębiak - nic po nim nie pamiętałem .

Po Wyborową żeby nie sterczeć w kolejkach ,szło się do cinkciarza po kilka centów i kupowało w PEWEXie dzisiaj zoastała nam owijka do kiełbasy w postaci Wyborczej którą pamiętam jeszcze kserowaną w marnych nakładach ale bez reklam.

Czysta stołowa - lakowana była ok - ale jak zabrakło laku to z braku laku też była ok .

Żytnia była okrutna - zwłaszcza ta z Zielonej Góry (fuj) .

Soplica - niewiasty dawały się nabierać po niej ,całymi pęczkami .

A warsztat widzę całodobowy .:)

HHHHHHHHAAAAAAAAAAA.............HA HA......... :D :D :D normalnie popękać można ze śmiechu z Wami..... :D

...a zsss.... toołłł.... kokhardkoomm... too... massie... raasjęęę... no ale wiessie jagk to jeszsztt jakh szłowijiek :wacko: zzmensszonyy po roobossie :wacko::wacko:

Bardzo dziękuję za komentarze a na przyszłość :p:p;)

SzuWaj-sieeeee harsseszzze :ph34r:;)

• Krizg77 changed the title to Naprawa: damskie adidasy - usunięcie futrzanych wykończeń