nie_problem Posted January 26, 2012 Report Share Posted January 26, 2012 Amatorska szybka robota, ale jakby poświęcić temu więcej czasu to można ... można Na początek fotki PRZED i PO (później dorzucę w trakcie) Użyte produkty: AVEL Mydło do skór (mycie)https://multirenowacja.pl/mydlo-regenerujace-200ml-avel.html SAPHIR Renovating Cream 25ml (pokrycie małych uszkodzeń, rys i przetarć)https://multirenowacja.pl/krem-do-rennowacji-z-pigmentem-25ml-renovating-cream-saphir.html SAPHIR Juvacuir balsam 75ml (większe przetarcia, np. to duże na boczku)https://multirenowacja.pl/balsam-mocno-koloryzujacy-juvacuir-75ml-saphir.html AVEL Balsam 500ml (odżywienie skóry wyrównanie koloru)https://multirenowacja.pl/balsam-koloryzuja-500ml-avel.html AVEL Balsam 375ml (odżywienie skóry)https://multirenowacja.pl/krem-do-pielegnacji-375ml-avel.html AVEL Protector 400ml (profilaktyczne zabezpieczenie przed wilgocią, ochrona przed plamami - fotki były zrobione jeszcze przed Protectorem)https://multirenowacja.pl/ochrona-przed-plamami-400ml-protector-avel.html pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 26, 2012 Author Report Share Posted January 26, 2012 Fotorelacja z prac. Zaniedbane, wysuszone, przetarte i brudne fotele z BMW: Produkty AVEL:1. Mydło do gruntownego umycia skóry 100ml (w środku)2. Koloryzujący Balsam odżywczy (po prawej)3. Balsam wybitnie odżywiający skórę 375ml (po lewej) Prawa strona po umyciu mydłem - to tylko mycie, ale już widać poprawę w stosunku do strony lewej. Skóra czysta, odtłuszczona, pory skóry otwarte - materiał oddycha i jest gotowy do przyjęcia pigmentu oraz substancji natłuszczających. Większe przetarcia i odbarwienia pokrywamy Balsamem mocno-koloryzującym SAPHIR JUVACUIR 75ml - bardzo mocny i trwały pigment, to prawie farba, a zastosowanie produktu banalnie proste - nakładamy na szmatkę i aplikujemy okrężnymi ruchami. Po wyschnięciu i wypolerowaniu po poważnych przetarciach ślad zaginął Głębsze uszkodzenia i mniejsze powierzchniowo przetarcia niwelujemy produktem na bazie żywicy SAPHIR RENOVATING CREAM 25ml - to najmocniejszy pigment z możliwych. Jak zdzierać farbę to tylko pilnikiem Świeżo nałożony, delikatnie ciemniejszy, po wyschnięciu i polerowaniu po przetarciach ani śladu. Efekt końcowy po nałożeniu koloryzującego Balsamu AVEL 500ml oraz wybitnie odżywczego Balsamu AVEL 375ml Na koniec warto zabezpieczyć skórę przed wilgocią, plamami i zabrudzeniami Protectorem AVEL Spray 400ml pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 Aż trudno uwierzyć ,że to tak banalnie proste Świetna robota. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Proste proste Dziury, cięcia to już zabawa, ale przetarcia, odbarwienia często da się zniwelować w dość prosty sposób. Byle kolor właściwie dobrać. Przy czarnych zero problemów. Kolorystyka produktów jest szeroka, poza tym produkty w tej samej kategorii można ze sobą mieszać, więc można kombinować, by idealnie dopasować odcień Tu jeszcze filmik: Jak daann się wyrobi to wrzucę jeszcze film z pokrywania tych otarć na przednim fotelu. Tam stosunkowo dokładnie widać jak szybko i bezproblemowo to się robi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 No dobra - a ile wam poszło tych specyfików - zostało trochę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 27, 2012 Author Report Share Posted January 27, 2012 Po konsultacji z majstrem podaję szacunkowe dane dotyczące zużycia: AVEL Mydło do skór (mycie)zużyto 20% SAPHIR Renovating Cream 25ml (pokrycie małych uszkodzeń, rys i przetarć)zużyto 20% SAPHIR Juvacuir balsam 75ml (większe przetarcia, np. to duże na boczku)zużyto 25% AVEL Balsam 500ml (odżywienie skóry wyrównanie koloru)zużyto 30% AVEL Balsam 375ml (odżywienie skóry)zużyto 15% AVEL Protector 400ml (profilaktyczne zabezpieczenie przed wilgocią, ochrona przed plamami - fotki były zrobione jeszcze przed Protectorem)zużyto 60% Zatem za płot do komisu jeszcze skoczymy i zrobimy kilka aut pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 27, 2012 Report Share Posted January 27, 2012 No to ładnie się odkujecie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 Na tym filmie chyba lepiej widać jak to działa: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 31, 2012 Report Share Posted January 31, 2012 Na tym filmie chyba lepiej widać jak to działa: Świetna robota efekt niebo a ziemia bardzo fajnie zrobiony filmik - czarno na białym CzuWaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 31, 2012 Author Report Share Posted January 31, 2012 No kręcenie filmów to pewne novum dla nas Ale nauczymy się z czasem Haha pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 ...Żeby nie powiedzieć ściema Statyw Panowie statyw - albo klina bo łapy się trzęsą operatorowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 1, 2012 Author Report Share Posted February 1, 2012 Ręce się trzęsą bo ... To złodziej! - I pijak! bo każdy pijak to złodziej!!! http://www.youtube.com/watch?v=y3HrdbLPImw haha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 1, 2012 Report Share Posted February 1, 2012 Mieli wyrwać Beemkę ,wyrwali tylko fotele Nie no coś z tym trzeba zacząć robić Niech ktoś tu posprząta bo mi się ręce trzęsą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted February 2, 2012 Author Report Share Posted February 2, 2012 Jeszcze jeden i jeszcze raz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pistacja Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Ja w swoim SAAB-ie używam w zasadzie jeden środek do czyszczenia skóry. W zasadzie czyszczę nim i konserwuję. Na brązową tapicerkę skurzaną jest to wystarczające. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Ale my w tym wątku renowację raczej uprawiamy . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted July 8, 2013 Author Report Share Posted July 8, 2013 Na wyraźną sugestię klienta promujemy mocniej SAPHIR Renovating Cream Cytat: "Jako, że po potraktowaniu środkami zakupionymi u państwa efekt jest dla mnie więcej niż zadowalający przesyłam zdjęcia które być może pomogą w sprzedaży tych środków." http://multirenowacj...eam-saphir.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted July 8, 2013 Report Share Posted July 8, 2013 Znooooowu fajnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Na wyraźną sugestię klienta promujemy mocniej SAPHIR Renovating Cream Cytat: Cytat "Jako, że po potraktowaniu środkami zakupionymi u państwa efekt jest dla mnie więcej niż zadowalający przesyłam zdjęcia które być może pomogą w sprzedaży tych środków." http://multirenowacj...eam-saphir.html hehehehehe :-D przecież to moje zdjęcia, moje auto i mój email :-D 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Też nam nowość Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 a teraz poważnie - od chwili wykonania zabiegu minęło 2 miesiące i równe 4500km ,a całość wygląda nadal jak na zdjęciach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Nie brudzi ? Pytanie retoryczne bo znam odpowiedź . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 13, 2013 Author Report Share Posted September 13, 2013 hehehehehe :-D przecież to moje zdjęcia, moje auto i mój email :-D Naprawdę? Czy mnie wkręcacie? Czyżby historia zatoczyła koło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Nie udawaj zaskoczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iron.Falcon Posted September 13, 2013 Report Share Posted September 13, 2013 Nie brudzi ? Pytanie retoryczne bo znam odpowiedź . przez kilka dni kierownica miała uczucie "lepkości"... ale jej przeszło :-D nie brudziła i nie brudzi Naprawdę? Czy mnie wkręcacie?Czyżby historia zatoczyła koło? świat jest malutki jak widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts