Jump to content

Recommended Posts

Kolejny rewelacyjny blog:

http://carreducker.blogspot.com/

Process%2B06%2B-%2BCopy%2Bblog.jpg

No i na początek może tyle :)

Wątek na pewno będzie rozwijany :)

Zapraszam do współpracy.

Przydałoby się wysłać jakiegoś Polaka do Koronya - może to być temat na pierwszy forumowy projekt? :)

No, ale to jeszcze nie teraz.

Odwiedzajcie dział książkowy - mam nadzieję, że z czasem pojawi tam się kilka pozycji na interesujący Was temat:

http://www.wbutach.pl/topic/243-ksiazki-czasopisma-o-butach-i-skorach/

pozdrawiam

O dzięki :)

Ogarnąć to wszystko to nie takie Hop Siup pewnie :)

A swego czasu Mistrz Januszkiewicz szukał ucznia i wyobraź sobie nikt nie chciał. Później jemu przestało się chcieć. Ale jakiś czas temu Macaroni Tomato go namawiał i nawet pewna inicjatywa poszukiwania kandydata się zawiązała, ale chyba nic z tego nie wyszło, a szkoda :(

A swego czasu Mistrz Januszkiewicz szukał ucznia i wyobraź sobie nikt nie chciał. Później jemu przestało się chcieć. Ale jakiś czas temu Macaroni Tomato go namawiał i nawet pewna inicjatywa poszukiwania kandydata się zawiązała, ale chyba nic z tego nie wyszło, a szkoda :(

może pomyślisz, że jestem z innej planety ale czy mógłbyś rozwinąć ten temat ? :unsure:

Januszkiewicz to jeden z największych fachowców w branży. O butach, a zwłaszcza aspektach anatomicznych stopy i tym jak but powinien być do niej dopasowany potrafi mówić godzinami . Byłem w pracowni ze 1 razy, ale to co mówił zrobiło na mnie naprawdę ogromne wrażenie.

Tu masz info o TJ:

http://www.wbutach.pl/topic/214-tadeusz-januszkiewicz-bespoke-pl-warszawa/page__p__1263__hl__januszkiewicz__fromsearch__1#entry1263

Damiance z naszego forum to jego stały klient. Zatem pewnie opowie Ci więcej jak go podpuścisz :)

A tu masz cały wątek poświęcony inicjatywie poszukiwania ucznia:

ǝjnuɐqz nʍouz ǝıuɯ oq '913ǝxɐ pǝzɹd ɯǝłʎɹʞn :)

pozdrawiam :ph34r:

CzoŁem :lol:

Aż się serca kraje gdy widzę te zaplecza warsztatów...samych kopyt było chyba kilka tysięcy (1-szy filmik) :unsure:

...na pierwszym filmiku w 100% ręczna robota...coś takiego mi się marzy...pasowy system montarzu (najtrudniejszy, najbardziej praco i czasochłonny, wymagający najwyższej klasy materiałów i najwyższej klasy mistrzów...) :wub: uwielbiam, patrzyć na taką "robotę" (w cudzysłowu bo to istne ARCYDZIEŁO) -_-

...ten drugi filmik Z CAŁYM SZACUNKIEM DLA NIEGO to już inna liga...podpodeszwy Texon (nie mogę znaleźć składu) jakiś kompozyt tektur <_< (najbardziej rozpowszechnione podpodeszwy 90% butów klasy średniej ma takie, oczywiście pomijając wyroby ciayjna - one mają dużo gorsze "papieraki")

też fajny filmik :)

Dziękuję SIR Nie_Problem-ie i proszę o więcej...hehe :D

CzuWaj :ph34r:

Groower w rękach tego gościa to ...złote ręce - jak dla mnie mistrzostwo świata .

Klej z palca - żadnych ceregieli .

...zero pozerstwa - PRAWDZIWY LODOŁAMACZ - z jednej strony pas tnie przy pomocy zębów, klei palcem z drugiej cięcie ryfla pod szycie jak od linijki...i ten nóż jak halabarda... :unsure::)

WIELKI SZACUN dla MASTERA - NAJWYŻSZA LIGA -_-

ps. co to jest Groower ?

Przypomniała mi się książka - może umknęło to Waszej uwadze, ale widzę, że polecają ją tu i tam, zatem linkuję - na pewno się przyda:

http://www.thehcc.org/Golding_VI.pdf

...kurrrrr...tka na wacie...czemu po angielsku ??? za jakie grzechy...???

Panie Nie_Problemie to już kolejny raz - najpierw podpuszczasz, szczujesz a potem... PAŁĄ W BANIAK... :wacko:

...BUUUUUUUU to nie ferrrrrr :angry::excl:

ps. super książeczka... :) , a znasz może sposób żeby ją przetłumaczyć ??? :unsure: