Krizg77 Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 (edited) Witam Dzisiaj zajmiemy się poszerzeniem cholew w kozakach (jedną o 4cm, drugą o 6cm) wstawimy je po stronie zewnętrznej w miejscu oryginalnej zakładki - przepasanej sprzączką z paskiem (w tym modelu pełni ona funkcję ozdobną) W cholewach zrobiłem wzdłużne nacięcie (ułatwia to dokładną przymiarkę) ... i żeby była jasność, te jaśniejsze plamy to nie moja zasługa Wstawię tu gumę w kształcie "zaoblonym", po pierwsze wizualnie pasuje do "zaoblonej" przyszwy "wchodzącej" na cholewkę w podbiciu i półokrągłej piętki; po drugie daje lepsze efekty "ciągnięcia" przy dole gumy Wstawiona i przeszyta guma, musiałem jeszcze obszyć nowe paski (oryginalne były za krótkie) ... i nawet jaśniejsze plamy zniknęły ... chyba się zawstydziły i poszły sobie BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited January 23, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted January 23, 2012 Author Report Share Posted January 23, 2012 (edited) Witam Zgodnie z obietnicą dziś poszerzenie cholew o 2cm w "szpic", wybrałem to rozwiązanie ze względu na (nieduże rozwarci - 2cm) i kształt butów (w szczególności "najścia" przyszwy na cholewę jest "kanciasty) Wyjmujemy buciki z pudełka No to tniemy (oczywiście po uprzednim, dokładnym "rozpoznaniu" gdzie i jak ciąć ) Łatwiej było by wyciąć standardowy klin, wybierzemy jednak trudniejszą opcję (wszyjemy gumę pod "uchem") w ten sposób uzyskamy lepszy efekt końcowy - a oto przecież nam chodzi Gumka wstawiona i obszyta, teraz obszyjemy nowy - tylny - pasek (stary jest za krótki) Wszyliśmy paski i wykańczamy... ... i z powrotem do kartonika... BARDZO PROSZĘ O OPINIE, DZIĘKI TEMU MOGĘ SPOJRZEĆ NA MOJĄ PRACĘ Z INNEJ PERSPEKTYWY Edited January 24, 2012 by Krizg77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 Fajno wyszło - podoba się. A i sam but w kolorach, które lubię Miło się patrzy na całość Mógłbyś jeszcze czasem pokazywać buty na nodze klientki, byłoby jeszcze milej haha - Gratulacje, Klientka wróci na bank pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 23, 2012 Report Share Posted January 23, 2012 W mordę ... I on nam wmawia ,że jest zwykłym szewcem ? Nice job. Czuwaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts