Żuber Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Witam. Doszedłem do wniosku, że trzeba przeprosić się ze starymi desantami (tzw. trzewiki desantowca/opinacze), uzbierać grosza i kupić jakieś fest buciki. Opinacze mam 3 lata, były ciorane podczas strzelanek ASG dosyć ostro, co będzie widać po zdjęciach (mam nadzieję). Konserwacja sprowadzała się do pastowania (bodajże Kiwi/Buwi/Coccine [tutaj zauważyłem poprawę stanu skóry]). Raz próbowałem sam coś robić- buty były malowane farbą coccine (na czubkach i przy prawej pięcie- miejsca największych zniszczeń, położona 1-2 warstwy). Używanie doprowadziło do tego, że: -lewy but: - mocno starte lico z czubka (chyba nawet skóra jest wytarta), - popękana skóra w miejscu zginania przy palcach - drobne otarcia/pęknięcia lica w okolicach pięty -prawy but: -mocno starte lico z czubka (chyba nawet skóra jest wytarta), - popękana skóra w miejscu zginania przy palcach - drobne otarcia/pęknięcia lica w okolicach pięty - przy pięcie, od wewnętrznej strony buta, głębokie uszkodzenia skóry, zniszczone lico, skóra nierówna (braki w powierzchni). Generalnie stan jest opłakany, pacjent dogorywa. Link do zdjęć. Czy jest w ogóle sens bawić się w renowację? Po przeczytaniu paru tematów widzę, że nie będzie to tania zabawa (konieczność szpachlowania skóry, potem malowanie, impregnacja, tak sądzę). Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 Zrobić można. Ale wyjdzie koszt . Szpachlowanie raczej pozbawione było by sensu - maksymalnie malowanie ,żywica i standardowa konserwacja - kalkulację opłacalności pozostawić muszę Tobie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 No fajny materiał Co prawda, jeżeli farbki to na takie buty - minimum 2 opakowania, ale jeżeli chodzi o pozostałe środki, to bierz poprawkę na to, że zostanie ich na wiele innych par obuwia, bo wydajność taka. Zatem biorąc komplet nie zużyjesz całości do jednej pary. Czy to się kalkuluje czy nie? Musisz sam ocenić, jak wspomniał przedmówca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 A nie takie wracały do życia http://www.wbutach.pl/topic/219-kompleksowa-renowacja-skory-na-texas-steer/page__view__findpost__p__1301__hl__%2Btexas+%2Bsteer__fromsearch__1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żuber Posted January 16, 2012 Author Report Share Posted January 16, 2012 Ok, wobec tego, ktoś jest w stanie podać przybliżony koszt wykonania takiej renowacji? I ew. czy ktoś podjąłby się czegoś takiego (sam nie mam możliwości)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 haha Wiesz co? Podeślij je do nas - spróbujemy coś z tym zrobić w ramach promocji, skoro masz sentyment do butów Dostaniesz paczkę zwrotną i będziesz zadowolony - kupisz ... dobre winko na przykład Jak będziesz średnio zadowolony to kupisz gorsze winko haha Nie będziesz zadowolony - nie kupisz nic A możemy je zreanimować na różowo? Wyślij buciory tu: multirenowacja.pl (Danbis s.c) MAGAZYN i BIURO: Ul. Piłsudskiego 64 pozdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żuber Posted January 16, 2012 Author Report Share Posted January 16, 2012 Wyślij buciory tu: multirenowacja.pl (Danbis s.c) MAGAZYN i BIURO: Ul. Piłsudskiego 64 pozdr Adres, rozumiem, że w Stargardzie Szczecińskim? Jak wyślę, dam znać (mam teraz sporo pracy, ale może w przyszłym tygodniu się uda). Bałbym się wysyłać butelki pocztą, chyba pozostanę przy transferze biletów płatniczych za pomocą aury bezprzedowowej, parafrazując pewną reklamę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 16, 2012 Report Share Posted January 16, 2012 haha - Stargard, Stargard Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 17, 2012 Report Share Posted January 17, 2012 Czekam na ten róż ,tupiąc nogami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Żuber Posted January 18, 2012 Author Report Share Posted January 18, 2012 Wolałbym, aby zostały jak są, czyli czarne . Różowe desanty to niech emo noszą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Szkoda - wiem ,że nie_problem ma do zutylizowania 20l różowej farby . Miał malować sobie samochód na wyjazd do Berlina ,ale odwołali paradę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 Parady nie ma? Nie może to być - znowu się nie zobaczymy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted January 18, 2012 Report Share Posted January 18, 2012 A tam - maluj furę i Berlin mam po drodze - sami zrobimy sobie paradę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts