Charin Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 (edited) Witam! Trzy prace z naciskiem na tłoczenia. Jak widać szwy miejscami nie są najlepsze - to kwestia robienia otworów - nie miałem wtedy radełka, a mój nowo-zakupiony cyrkiel (mimo, że z "kółkiem" do regulacji) rozjeżdża się, dodatkowo następnym razem zamiast ręcznie je robić spróbuje na wiertarce stołowej Pouch uniwersalny na folderek Skóra 2-3mm Nici slam Woskowane na gorąco Tłoczenie moje - tym razem z użyciem profi sprzętu Pokrowiec na telefon dla taty Skóra 2-3mm Nici slam Zamiast woskowania zabezpieczone tłuszczem Tłoczenie moje Dodatkowo - liść na skrawku skóry - zrobiłem dla treningu, żeby wypróbować narzędzia Edited December 11, 2011 by Charin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Miłe i inne niż wszystkie - no masz chłopie talent Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 CzoŁem DUŻY SZACUN - prawdziwa ręczna robota a te tłoczenia... no bajka... najbardziej podoba mi się "konik" ps. te tłoczenia można roić w dowolnych kształtach, czy trzeba mieć jakieś gotowe foremki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 Tłoczenia to już tylko kwestia wyobraźni Są stemple, za pomocą których tłoczy się skórę. Każdy stempel daje inny efekt... Tak wygląda zestaw początkowy, którym można już zrobić baaaaaaardzo dużo Inne stemple zazwyczaj są pomocnicze, albo do konkretnych efektów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 Wg mnie kolejna twoja dobra strona zabawy A te szwy to faktycznie spitoliłeś (żeby za słodko nie było ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Charin Posted February 26, 2012 Author Report Share Posted February 26, 2012 Jak patrze teraz na te rzeczy, to uśmiecham się do siebie, bo od tamtej pory już zrobiłem (wydaje mi się) spore postępy. Teraz nie mam tylko za dużo czasu na nic konkretnego i przede wszystkim na chwalenie się Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 E tam - rób co lubisz i daje radość - to najważniejsze mieć odskocznię - a mieć taką która zostawia ślad po człowieku - bezcenne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krizg77 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 E tam - rób co lubisz i daje radość - to najważniejsze mieć odskocznię - a mieć taką która zostawia ślad po człowieku - bezcenne. ...200% ZGODY ...człowiek MUSI mieć tą odskocznie, ten swój świat... pasje - bo ile można się ścigać...z samym sobą...ze światem i z resztą podobnych mi "szczurów"... ps. NARZĘDZIA NARZĘDZIAMI...BEZ PASJI I SERCA - NAWET NAJLEPSZE NARZĘDZIA NIC NIE ZNACZĄ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted February 26, 2012 Report Share Posted February 26, 2012 No i nie bierz sobie do serca tego że "zły admin " przywala się do szwów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts