nie_problem Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Witam! Otóż sprawa jest ... FAJNA ? Chodzi o wsparcie, pomoc, promowanie rękodzieła, ciekawych inicjatyw, wielostronne zadowolenie i satysfakcję. Po kilku rozmowach z Maciejem Kielmanem uzyskaliśmy dostęp do skrawków skór pochodzących z pracowni JAN KIELMAN. Po konsultacjach z kolegą eye_lip upewniliśmy się, że temat może być ciekawy dla ludzi zajmujących się skórzanym rękodziełem, którzy doskonale wiedzą co ze skórami robić. Materiał powinien do nas trafiać w miarę systematycznie. Dalej będziemy chcieli przekazywać nieodpłatnie skóry osobom zainteresowanym, które przedstawią efekt swojej pracy na tym forum podając źródło pochodzenia skór (to jedyny warunek). Każda dostawa to spory pakiet różnych skór, zatem warto po otrzymaniu paczki podzielić się materiałem z zaufanymi ludźmi z branży, prosząc jedynie o materiał zwrotny w postaci wpisów na forum. Chętnych prosimy o wpisywanie się w osobnym wątku, który ku temu zostanie stworzony. Pierwszeństwo będą miały osoby, aktywnie biorące udział w życiu forum, działające dla jego rozwoju, zaufane, kompetentne ... czyli te, które dysponują większą sumą forumowej reputacji niż pozostali z listy. Po otrzymaniu paczki i ogłoszeniu tego na forum, zbieramy chętnych w stosownym wątku. Skóry trafią do osoby z listy, która dysponuje największą reputacją forumową (to zielone przy nicku) Pierwszy obdarowany jest zobowiązany przynajmniej połowę przekazać kolejnej osobie z listy ... jeżeli nadal będzie co dzielić, przekazujcie skóry kolejnym osobom z listy chętnych. W tym wątku chwalicie się efektami: http://www.wbutach.p...ch-fotorelacje/ Efekty swojej pracy oczywiście Twórcy mogą przedstawiać na innych forach, portalach, blogach, stronach (prośba o podanie źródła, z jakiego skóry zostały pozyskane). Mamy nadzieję, że z czasem uzyskamy dostęp również do skór z innych źródeł i temat nabierze rozpędu. Podzięki dla AXE316 za inspirację, Podzięki dla Macieja Kielmana, za życzliwość i skóry Podzięki dla eye_lip za konsultacje i wskazówki pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 6, 2011 Report Share Posted December 6, 2011 Witam, Dzięki za inicjatywę, dzisiaj skórki doszły i jest tam parę ciekawostek które na pewno się przydadzą. Niedługo pokażę skóry koledze z leatherwork.pl zobaczymy, może też sobie coś wybierze ciekawego. Pozdrawiam Filip Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 6, 2011 Author Report Share Posted December 6, 2011 Dzięki Filip I o to chodzi - niech materiał się nie marnuje i krąży - mam nadzieję, że wszyscy będziemy mieli trochę radochy z tego pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MK Leathers Posted December 8, 2011 Report Share Posted December 8, 2011 Filip dziergaj dziergaj i pokazuj. Teraz z maszynką to ja się spodziewam oj spodziewam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eye_lip Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 Filip dziergaj dziergaj i pokazuj. Teraz z maszynką to ja się spodziewam oj spodziewam Obawiam się, że zanim uruchomię maszynkęto trochęminie, bo potrzeba na to wolnego czasu a ja cały czas się nie wyrabiam z robotą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted December 11, 2011 Report Share Posted December 11, 2011 No i dobrze ci tak - tak miej do listopada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 To jak, jest szansa na reedycję? Mogę napisać do Kielmana, ale nie wiem czy wiadomość od "nikogo" nie utknie gdzieś w czeluściach skrzynki pocztowej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted January 26, 2017 Report Share Posted January 26, 2017 Akcja dość systematycznie się powtarza, ale widzę, że wyparował nam jeden istotny wątek w tym dziale! http://www.wbutach.pl/topic/523-dostawa-i-dzielenie-skor/ Muszę zgłosić to technikom. A następnie zobaczymy, czy są jakieś nowe skóry do rozdania! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepo Posted January 29, 2017 Report Share Posted January 29, 2017 Akcja dość systematycznie się powtarza, ale widzę, że wyparował nam jeden istotny wątek w tym dziale! http://www.wbutach.pl/topic/523-dostawa-i-dzielenie-skor/ Muszę zgłosić to technikom. A następnie zobaczymy, czy są jakieś nowe skóry do rozdania! Byłoby super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted January 30, 2017 Report Share Posted January 30, 2017 Już wiem, że są nowe skóry do rozdania, ale zapisy będziemy robić po pracach technicznych na forum. Myślę, że koniec tego tygodnia lub początek następnego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts