b_s Posted October 17 Report Share Posted October 17 Witam. Kupiłem niedawno te buty z demobilu i chciałbym je przygotować do użytkowania. Co powinienem teraz zrobić? Od czego zacząć? Jakie środki kupić? Wiem tylko, że to nubuk ale nie wiem jaki. Gdy zapytałem w sklepie, w którym je kupiłem, "jak o nie dbać" to polecili mi: Impregnat Środek Do Pielęgnacji Obuwia Z Zamszu i Nubuku Pasta HAIX. Ale czy to jest wystarczające? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 19 Report Share Posted October 19 Buty w ciężki teren więc ja bym to wyczyścił np. Universal Cleanerem i tłuszczowo zaprawił Tucanem. W takich butach dla mnie estetyka jest nieistotna, także czy one będą teraz matowe, czy lśniące bez znaczenia. Ale każdy ma oczywiście swoje priorytety. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
b_s Posted October 24 Author Report Share Posted October 24 1) czyszczenie - Nikwax Footwear Cleaning Gel [mam] 2) renowacja - Coccine suede (tex) [jeszcze nie mam] 3) impregnacja - impregnat Haix ( ten z ostatniego zdjęcia) [mam] Da radę taki zestaw? Po czyszczeniu skóra będzie wilgotna ( impregnat nikwax aplikuje się w takich warunkach). Czy Coccine Suede a później Haix też na wilgotną skórę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts