zuzannaradosna Posted May 11 Report Share Posted May 11 Witam, chciałabym nauczyć się robienia butów tanecznych u boku szewca z doświadczeniem w tym zakresie. Czy jest tu ktoś, kto pomoże ? Od kilkunastu lat jestem "blisko" z takim obuwiem, czas na tworzenie. Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. Z góry dziękuję! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 12 Report Share Posted May 12 A spróbuj podpytać u Kielmana. Wiem, że jakiś czas temu szukali ludzi do pomocy, ale nie wiem czy do przyuczenia. Kto pyta, nie błądzi. Powodzenia! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzannaradosna Posted May 12 Author Report Share Posted May 12 Zapytam, dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuzannaradosna Posted May 12 Author Report Share Posted May 12 Wiesz, Kielman ma piękne buty, już wcześniej oglądałam. Taneczne są bardzo specyficzne... mikroprodukcja. Rozmawiałam już z polskimi producentami ładnych i pięknych butów a prospos wprowadzenia butów tanecznych do oferty, ale odrzucają temat. Te, co produkują je - są dalekie od nadążania za klimatami światowymi. I dlatego chcę je robić sama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted May 13 Report Share Posted May 13 Producenci odrzucają, bo to nisza, a oni chcą iść w masówkę. Dzięki temu jest przestrzeń do rozwinięcia skrzydeł przez takich ambitnych Rzemieślników, jak Ty Rozmawiałem kiedyś też z Jackiem Kamińskim: http://www.brunon.pl/ Pokazywał mi pary, które robił pod sztuki teatralne i chyba do tańca też tam coś było. Zarówno Kielman, jak i Kamiński to oczywiście tradycyjne metody, ale myślę sobie, że nawet jak rozważasz produkcję na szerszą skalę, to taki warsztat może być mocnym fundamentem, dzięki któremu w przyszłości będziesz mogła zbudować historię swojej marki. Ja już to widzę: Cytat A zaczęło się na forum wButach, skąd trafiłam do legendarnych i magicznych warszawskich warsztatów - Kielman, Kamiński, Januszkiewicz. Tam Artyści polskiego obuwniczego Rzemiosła zarazili mnie pasją i przekazali morze bezcennej wiedzy, dzięki której ruszyłam w Świat ... dziś mam 9457 salonów obuwniczych na całym Świecie, ale nigdy nie zapomnę, jak to się zaczęło i skąd pochodzę! Mimo, iż mieszkam w Miami uważam, że Polska to piękny kraj ogromnych możliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts