Jump to content

Recommended Posts

Witam, chciałabym nauczyć się robienia butów tanecznych u boku szewca z doświadczeniem w tym zakresie. Czy jest tu ktoś, kto pomoże ? :) Od kilkunastu lat jestem "blisko" z takim obuwiem, czas na tworzenie. Będę wdzięczna za pomoc i wskazówki. Z góry dziękuję!

Wiesz, Kielman ma piękne buty, już wcześniej oglądałam. Taneczne są bardzo specyficzne... mikroprodukcja. Rozmawiałam już z polskimi producentami ładnych i pięknych butów a prospos wprowadzenia butów tanecznych do oferty, ale odrzucają temat. Te, co produkują je - są dalekie od nadążania za klimatami światowymi. I dlatego chcę je robić sama :)

Producenci odrzucają, bo to nisza, a oni chcą iść w masówkę. Dzięki temu jest przestrzeń do rozwinięcia skrzydeł przez takich ambitnych Rzemieślników, jak Ty :) Rozmawiałem kiedyś też z Jackiem Kamińskim:

http://www.brunon.pl/

Pokazywał mi pary, które robił pod sztuki teatralne i chyba do tańca też tam coś było. Zarówno Kielman, jak i Kamiński to oczywiście tradycyjne metody, ale myślę sobie, że nawet jak rozważasz produkcję na szerszą skalę, to taki warsztat może być mocnym fundamentem, dzięki któremu w przyszłości będziesz mogła zbudować historię swojej marki. Ja już to widzę:

Cytat

A zaczęło się na forum wButach, skąd trafiłam do legendarnych i magicznych warszawskich warsztatów - Kielman, Kamiński, Januszkiewicz. Tam Artyści polskiego obuwniczego Rzemiosła zarazili mnie pasją i przekazali morze bezcennej wiedzy, dzięki której ruszyłam w Świat ... dziś mam 9457 salonów obuwniczych na całym Świecie, ale nigdy nie zapomnę, jak to się zaczęło i skąd pochodzę! Mimo, iż mieszkam w Miami uważam, że Polska to piękny kraj ogromnych możliwości.

:)