Mafilo Posted March 25 Report Share Posted March 25 Cześć, Jestem tutaj nowy i mam problem z moimi butami skórzanymi, które chciałem odświeżyć za pomocą renowatora od firmy mister minit. Niestety, zagapiłem się i renovator zaschnął. Nakładałem go za pomocą szczotki i przez to zaschnięty renovator daje efekt jakby ktoś pomalował but czarna farba i powstaje nierówna tekstura na skórze. Od kilku godzin staram sie go usunąć ale bez rezultatu. Lokalny szewc zalecił użycie Gel do usuwania plam od tej samej firmy. Efekty są takie że w niektórych miejescach powłoka renowatora odeszła a w niektórych nie. Doradźcie mi prosze, jak można usunąć zaschnięty renowator? Dzięki wielkie, Max Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 26 Report Share Posted March 26 Pokaż, jak to wygląda. Wtedy można spróbować coś zaproponować. Tak w ciemno, to można trafić kulą w płot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauleczkaKubik Posted April 7 Report Share Posted April 7 A próbowałeś takimi może domowymi sposobami ? Np za pomocą octu ? czy gąbki i wody ? Jesli chodzi o ocet to wygląda to tak, że namaczasz miękką szmatkę w octcie i delikatnie wycierasz zaschnięty renowator. Powtarzasz ten proces, aż usuniesz cały renowator. Następnie przetrzyj buty suchą szmatką. Druga opcja to moczysz gąbkę w letniej wodzie i delikatnie przecierasz zaschnięty renowator. Powtarzasz tą czynność, aż usuniesz cały renowator. Następnie przecierasz buty suchą szmatką i pozostawiasz je na kilka godzin, aby całkowicie wyschły. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts