nie_problem Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 Witam! Przedstawione w innym wątku kalosze Hunter spotkałem ostatnio na pewnej Pani w szpitalnej izbie przyjęć Przyznać muszę, że niewątpliwie zwracają uwagę i budzą emocje. W poczekalni Pani w Hunterach stała się tematem nr 1 Spojrzałem szybko do sieci .... o ludzie Tych kaloszków miliony Strasznie to modne musi być Tysiące kolorów i wzorów, a myślałby jeden z drugim, że kalosze to na ryby tylko Kozaki Relax wróciły do łask, kalosze też ... co dalej ? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
purse Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 na początku mi to schlebiało (ach ta próżność, pocieszam się, że jestem tylko człowiekiem) teraz przeszkadza gdy rozmówcy najpierw zwracają się do moich kaloszy "o huntery" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted October 31, 2011 Author Report Share Posted October 31, 2011 Też spotykasz się z takimi reakcjami? Tak sobie pomyślałem, że właśnie tego nie da się nie słyszeć Z drugiej strony może to być miłe. Kwestia podejścia do tematu. Pani generalnie bardzo fajnie usposobiona była i uśmiechnięta. Spływało po niej to co wokół jak woda po "hunterach" A ja tylko wewnętrznie biłem się z myślami "A może to purse?" pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
butoholiczka Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Kalosze z obuwia wykorzystywanego na grzybach, rybach itp. stały się bardzo modnym dodatkiem do garderoby deszczowych dni. Ich projektanci prześcigają się w tworzeniu coraz to nowszych wzorów różniących się już nie tylko kolorystyką, ale wzornictwem, krojem, czy tez materiałami wykorzystanymi do ich wyprodukowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 24, 2011 Author Report Share Posted November 24, 2011 Co poniektóre naprawdę nieźle się prezentują, ale co się teraz na grzyby zakłada, skoro kalosze weszły na salony ? pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AXE316 Posted November 24, 2011 Report Share Posted November 24, 2011 Co poniektóre naprawdę nieźle się prezentują, ale co się teraz na grzyby zakłada, skoro kalosze weszły na salony ? pozdrawiam Są kraje gdzie na grzyby tylko król może chodzić - skąd wiesz może to dla rodziny królewskiej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest 3BUTY Posted March 17, 2012 Report Share Posted March 17, 2012 mi się raczej nie podobają kalosze ;p pracowałam w takich różowych w niemczech ale nie wyobrażam sobie wyjść w takich kaloszach na spacer w mieście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 18, 2012 Author Report Share Posted March 18, 2012 Ja też się wstydzę, ale w końcu się przełamię Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marakesch Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 (edited) Niedawno o Hunterach czytałem spory materiał, bodaj na Onecie, ale niestety nie mogę znaleźć, bo bym wkleił. W Hunterach chodzi (oczywiście w określonych okolicznościach), rodzina królewska. Gumiory te wyewoluowały z butów oficerskich, tak przynajmniej czytałem. Proszę się nie obrazić i nie odebrać tego personalnie, ale dla mnie łażenie po mieście w gumiorach to szczyt modowej wiochy i taniego lansu. Może ktoś powinien paniom w końcu uświadomić, że nogi w tym dziwactwie wyglądają żałośnie? Jak to widzę, to mam wrażenie, jakbym spotkał na ulicy zagubioną pracownicę PGR albo PRL-owskiej budowy. Może jestem za stary, ale to naprawdę tragedia. Tylko szpileczki! Edited September 26, 2012 by marakesch Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted September 26, 2012 Report Share Posted September 26, 2012 Do tych czarnych hunterów, dodałbym exkluzywne widły obsypane np. kryształkami swarovskiego w formie laski, coś jak pejczyk do konnego stroju, torebkę z płótna workowego przetykaną złotą nitką a jak! no i oczywiście uwaga producenci hicior! berecik z antenką! Jeśli tak ma wyglądać przyszłość to zwijam interes, klientów odeśle do wulkanizatora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted September 26, 2012 Author Report Share Posted September 26, 2012 Subiektywne odczucia Ja już się nauczyłem - jak kolega prowadzący sklep obuwniczy pyta mnie, czy podobają mi się te konkretne buty? Odpowiadam "dla mnie bomba". On na to "to zamawiam". Wtedy dodaję "powiedziałem, że mi się podobają, nie powiedziałem, że będą się sprzedawały" I tak to Panowie jest ... lata lecą, a my coraz mniej rozumiemy Obawiam się, że trendu jednak nie odwrócimy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Nie wiem, może ja jestem jakaś dziwna, ale szczerze przyznam, że kalosze nie robią na mnie zbyt dobrego wrażenia. Kojarzy mi się to ze wsią i zwykłymi filcakami po 5 złotych Co nie zmienia faktu, że bardzo lubię wieś, i praktycznie co wakacje staram się żyć właśnie w zgodzie z taką naturą. Także bez urazy, ale mi się one nie podobają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
e-sportowe.pl Posted September 27, 2012 Report Share Posted September 27, 2012 Ja nie wierzę, że "kaloszki" nikomu się nie podobają Ktoś je kupuje, a schodzą na potęgę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria Posted September 28, 2012 Report Share Posted September 28, 2012 Podobają się, podobają, tylko nie Nam Najwidoczniej jesteśmy jacyś inni, wyróżniamy się od reszty nudnych kaloszniaków Oczywiście żartuje. Niektóre wzory są ciekawe, ale tak jak już pisałam - KALOSZE NIE DLA MNIE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest marakesch Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Dobra, już wiem, to nie było na Onecie, tekst "Waterloo bitwa szewców" pojawił się w dodatku Ale Historia w GW. W skrócie, skąd się wzięły huntery." - Buty brytyjskiego wodza spod Waterloo (tzw. wellingtony) stały się wzorem dla Henryego Lee Huntera, producenta kaloszy. Ten amerykański przedsiębiorca w połowie XIX wieku zaczął produkować w Szkocji gumowe buty o wzorze oficerek Wellingtona. Stały się tak popularne, że w Wielkiej Brytanii nie ma chyba dziś rodziny, w której nie używano by hunterów (lub inaczej - wellingtonów) Zamawiając kalosze hunter, warto wybrać o numer mniejsze, to naprawdę ogromne buty - czytamy w GW. Sto lat później pojawił się ulubiony przez brytyjską rodzinę królewską klasyczny wzór zielonych kaloszy." No i to tyle o gumiorach. U nas lans, a w GB ma je każda rodzina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vincent Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Huntery widze cieszą się ogromną sławą:-) Ja niedawno znalazłem na profilu FB i blogu dziennikarza GW, ktory zajmuje się sprawami konsumenckimi, wpis dotyczący kaloszy Hubntera właśnie, a właściwie problemów z ich zakupem w pewnym sklepie. Nie narażaj się kobiecie, która kupuje buty W tym przypadku kalosze Huntera za ponad 400 zł. W PROMOCJI Tak też mi się wydaje że 400 zl. za kalosze to dużo. Ale się nie znam, więc nie komentuje. Pani Karolina zakupiła kalosze 4 lipca w www.schaffashoes.pl. A co było później? O tym można przeczytac na blogu, wnioski sa dość zaskakujące http://supermarket.blox.pl/2011/09/Nie-narazaj-sie-kobiecie-ktora-kupuje-buty.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest DRATEWKA975 Posted May 23, 2013 Report Share Posted May 23, 2013 Do tych czarnych hunterów, dodałbym exkluzywne widły obsypane np. kryształkami swarovskiego w formie laski, coś jak pejczyk do konnego stroju, torebkę z płótna workowego przetykaną złotą nitką a jak! no i oczywiście uwaga producenci hicior! berecik z antenką! Jeśli tak ma wyglądać przyszłość to zwijam interes, klientów odeśle do wulkanizatora. niepanikuj kolego kalosze to jeszcze nie MATRIX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bako Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 A te nowe projekty powalają Tylko czy w tym da się chodzić? Nigdy nie miałam takich - to buty na 15 minut, czy na cały dzień? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted November 28, 2013 Author Report Share Posted November 28, 2013 O cholera Jak gumowe Martensy A może to faktycznie Martensy? Cały dzień stopy trzymać w gumie ... to może być ciężkie. Naturalna, dobrej jakości skóra to jednak optimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafał Posted November 28, 2013 Report Share Posted November 28, 2013 Jak robione są welingtony a jak są robione standardowe kalosze https://www.youtube.com/watch?v=kp3vFZmhklc Jak widać są spore różnice w produkcji ale czy opłaca się to utrudniać? według mnie nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bako Posted November 29, 2013 Report Share Posted November 29, 2013 O cholera Jak gumowe Martensy A może to faktycznie Martensy? Cały dzień stopy trzymać w gumie ... to może być ciężkie. Naturalna, dobrej jakości skóra to jednak optimum. Wyglądają co najmniej ciekawie ;-) Chodzi bardziej o to, czy one się nadają żeby wyjść w nich na miasto, czy raczej przejść z domu do autobusu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Florka Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Ile kosztują te buty? Przyznam, że chodziłam po mieście we wrześniu chcąc kupić kalosze, widziałam różne buty, ale tak pokręconych jak te pokazane, nie widziałam ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted December 2, 2013 Report Share Posted December 2, 2013 Dwa dni temu , po raz pierwszy w życiu wstawiałem do gum....sory kaloszków zasuwaki. Koniec świata Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 2, 2013 Author Report Share Posted December 2, 2013 Prawdopodobnie otworzyłeś nowy rozdział światowego obuwnictwa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bako Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Zasuwaki w kaloszach? Masz jakieś foto tych butów? Tego jeszcze nie widziałam, to faktycznie kolejny ważny krok w tej branży Florka - kosztują setkę, na Mergu. Przegapiłam, a wczoraj była darmowa dostawa ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts