Jump to content

Endrju - debiucik

Recommended Posts

Witajcie,

Dwa tygodnie temu, dzięki filmom na youtube złapałem zajawkę na szewstwo i rymarstwo. Jeszcze w sumie nie wiem co mi się bardziej podoba i dłubię sobie trochę tego trochę tego, ale chciałem się pochwalić moim pierwszym wyrobem obuwniczym. Małżonka z wygody umiarkowanie zadowolona, albowiem wyszły chyba trochę za płytkie, ale kolejna wersja będzie dostosowana do wymagań :) Jestem z siebie bardzo dumny. Szablon robiłem na podstawie prawdziwego buta żony, ale i tak nie wyszło idealnie.

A materiały - ścinki po 10PLN za kilogram z allegro, skóra podszewkowa i pod-podeszwowa z hurtowni szewskiej, nić nylonowa i klej Renia. No i jeden wieczór pracy.

IMG_0503.JPEG

IMG_0506.JPEG

IMG_0507.JPEG

IMG_0510.JPEG

IMG_0511.JPEG

IMG_0518.JPEG

IMG_0520.JPEG

IMG_0523.JPEG

IMG_0544.JPEG

IMG_0546.JPEG

• Like 2

Dzieki za pochwaly :) No wizualnie faktycznie wyszlo elegancko, ale malzonka niezadowolona bo za plytkie wyszly. Kolejna wersja planowana z poprawkami :) No i musze uwazac - bo moja maszyna (Singer 4432) szyjac skory, czasami puszcza i wychodza takie dziwne przerwy.

Edited by endrju44
  • Like 1

No to jeszcze jedna para - te same materialy - chcialem zrobic troche glebsze, ale wyszly tym razem za glebokie. Ale jak to mowia - do trzech razy sztuka. No i blad ze natarlem je preparatem "Kenda Farben" - zaczely blyszczec, ale tamta matowa skorka jednak byla ladniejsza.

IMG_0186.JPEG

IMG_0184.JPEG

IMG_0189.JPEG

IMG_0192.JPEG

IMG_0197.JPEG

IMG_0202.JPEG

IMG_0203.JPEG

IMG_0206.JPEG

IMG_0208.JPEG

IMG_0209.JPEG

• Like 2