endrju44 Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Witajcie, Dwa tygodnie temu, dzięki filmom na youtube złapałem zajawkę na szewstwo i rymarstwo. Jeszcze w sumie nie wiem co mi się bardziej podoba i dłubię sobie trochę tego trochę tego, ale chciałem się pochwalić moim pierwszym wyrobem obuwniczym. Małżonka z wygody umiarkowanie zadowolona, albowiem wyszły chyba trochę za płytkie, ale kolejna wersja będzie dostosowana do wymagań Jestem z siebie bardzo dumny. Szablon robiłem na podstawie prawdziwego buta żony, ale i tak nie wyszło idealnie. A materiały - ścinki po 10PLN za kilogram z allegro, skóra podszewkowa i pod-podeszwowa z hurtowni szewskiej, nić nylonowa i klej Renia. No i jeden wieczór pracy. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Cudo! Gratulacje! Mam nadzieję, że to początek nowej pasji i będzie tego więcej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mohican Posted December 26, 2022 Report Share Posted December 26, 2022 Udany -Debiut gratuluję i pokazuj na bieżąco co tworzysz-mohican Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju44 Posted December 29, 2022 Author Report Share Posted December 29, 2022 (edited) Dzieki za pochwaly No wizualnie faktycznie wyszlo elegancko, ale malzonka niezadowolona bo za plytkie wyszly. Kolejna wersja planowana z poprawkami No i musze uwazac - bo moja maszyna (Singer 4432) szyjac skory, czasami puszcza i wychodza takie dziwne przerwy. Edited December 29, 2022 by endrju44 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju44 Posted January 5 Author Report Share Posted January 5 Popelnilem jeszcze jedne męskie. Wyszły dramatycznie. Kopyto Barry 2 to nie jest prosta sprawa dla poczatkujacego amatora. Przemilcze i nie chwale sie efektem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju44 Posted January 6 Author Report Share Posted January 6 No to jeszcze jedna para - te same materialy - chcialem zrobic troche glebsze, ale wyszly tym razem za glebokie. Ale jak to mowia - do trzech razy sztuka. No i blad ze natarlem je preparatem "Kenda Farben" - zaczely blyszczec, ale tamta matowa skorka jednak byla ladniejsza. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
endrju44 Posted January 6 Author Report Share Posted January 6 No jeszcze taka wariacja 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted January 7 Report Share Posted January 7 I różyczki w dechę Zgadzam się, że mat prezentuje się bardziej szlachetnie w tym przypadku. Choć pewnie te nabłyszczone mniej się brudzą. Coś za coś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts