Lukasz85 Posted September 7, 2022 Report Share Posted September 7, 2022 Unyellowing kremem fryzjerskim butów Ecco się nie udał, guma jest nadal żółta. Napisałem do firmy zajmującej się odżółcaniem gum i niby Ecco ma "dziwną" gumę i nie da się ich odświeżyć. Czy ktoś też spotkał się z takim stwierdzeniem? Widzę, że Ecco sprzedaje swoje środki ECCO Sole Cleaning Kit https://pl.ecco.com/pl-PL/product/5642729178/ECCO-Sole-Cleaning-Kit, więc chyba się da? Czy ten środek ma jakieś inne właściwości niż: TARRAGO SNEAKERS Sole Restorer, TARRAGO SNEAKERS Midsole Cleaner? Najwyżej co mogę użyję: Tarrago Super White mocno kryjąca biała pasta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted September 8, 2022 Report Share Posted September 8, 2022 Ten zestaw Ecco to raczej cleanery do usuwania zabrudzeń i plam, a nie do odżółcania utlenionej gumy. Z unyellowingiem jest bardzo różnie i najczęściej póki nie spróbujesz na konkretnym modelu to nie wiesz. Widziałem wiele udanych procesów z tym produktem Tarrago, ale nie cleaner tylko Tarrago Sneakers Sole Restorer: Ale to nie znaczy, że zadziała dobrze zawsze i wszędzie. Nikt ci tego nie zagwarantuje. Czasem specyficzna guma nie chce współpracować, czasem użytkownik po prostu robi błędy w samym procesie. Bywa różnie. Ważne jest słońce i powtórzenie procesu w razie potrzeby 2-3 krotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts