ania091 Posted February 7, 2022 Report Share Posted February 7, 2022 Dzień dobry, jestem tutaj nowa i potrzebuję Waszej fachowej pomocy, a raczej moje buty Używałam chyba nieodpowiednich środków do impregnacji, ponieważ mam problem z rozpoznaniem materiału. Pomóżcie co to jest? Nabuk woskowany? Dobiłam je myciem mokrą gąbeczką… Chciałabym je właściwie zaimpregnować i odświeżyć kolor, ponieważ szczególnie z przodu na zgięciach wyglądają marnie. Załączam zdjęcia i liczę na Waszą pomo. Dodam, że środki z Ccc nie pomagają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted February 7, 2022 Report Share Posted February 7, 2022 Raczej nubuk. Na pięcie wybłyszczony przez użycie jakichś preparatów? Tak czy inaczej polecałbym tak: Wyczyść, przy pomocy silnego cleanere do zamszu i nubuku - SAPHIR Omnidaim (w zestawie ze szczoteczką) lub standardowego TARRAGO Nubuck Cleanera Tam, gdzie coś zostało podszlifuj delikatnie blokiem do nubuku i zamszu Zregeneruj kolor Nubuck Suede Renovatorem w aerozolu (zdjęcia wyślij do MULTIRENOWACJI mailem, to pomogą dobrać optymalny kolor) Zabezpiecz TARRAGO Nano Protectorem, a nie będziesz musiała się martwić zbyt często czyszczeniem *Wszystkie produkty, poza barwnikiem, bardzo uniwersalne więc posłużą do wielu par. Do jednej ich raczej nie zużyjesz. Generalnie sposób działania, jak w tym wątku: I tym artykule o czyszczeniu i renowacji butów EMU UGG. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ania091 Posted February 8, 2022 Author Report Share Posted February 8, 2022 @MOD dziękuje za odpowiedź. Czekam na informację zwrotną ze sklepu, zamawiam produkty i biorę się za robotę Na pięcie były wybłyszczone oryginalnie, tak jak i na czubku butów. Pozdrawiam Anna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts