Gośka Posted October 13, 2021 Report Share Posted October 13, 2021 Dzień dobry, Bardzo proszę o poradę, czy przedstawiony na zdjęciach defekt buta można zniwelować. Nie mogę zrobić bliższego zdjęcia, bo nie łapie ostrości. Jest to jakby wyrwa w zamszu, wytarcie. I samo to mi aż tak bardzo nie przeszkadza, ale to, że się tak błyszczy jest mocno irytujące, bo rzucające się w oczy. Próbowałam zapastować i wyczesać szczotką..... I nic 😔 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 13, 2021 Report Share Posted October 13, 2021 Pastami tego raczej nie traktuj. Jeżeli to ubytek, to ciężko to będzie naprawić i pozostaje raczej maskowanie, czyli można ewentualnie próbować przeszlifować gumką do zamszu, mechacąc powierzchnię. No i zaczernić barwnikiem do zamszu. Przy czym uważaj, by coś nie skapnęło ci na te lakierowane elementy, bo to barwnik alkoholowy i na patencie może narobić szkód. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted October 13, 2021 Report Share Posted October 13, 2021 Albo ten element buta wymienić, da się . 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szewc InowrocLaw Posted October 13, 2021 Report Share Posted October 13, 2021 Można wymienić, lub w to miejsce wkleić skrawki zamszu, co przy tak małej powierzchni powinno pomóc (na jakiś czas). 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts