mikel Posted August 27, 2021 Report Share Posted August 27, 2021 (edited) Witam, mam dość spory problem, który wywołał lokalny szewc swoją "naprawą". Sprawa była prosta, prosiłem o podklejenie otoku, szewc pomimo mojego sprzeciwu i ostrzeżenia, że uszkodzi buty, wykonał przeszycia otoku po obu stronach każdego z butów. Generalnie, buty ciągną wodę jak głupie, wystarczy wstawić do miski z wodą sięgającym szwów, żeby środek był mokry. Pomijając jakość wykonanych prac, to samo ich wykonanie pozbawiło sensu użytkowanie butów. Niestety szewc przy próbie reklamacji (po wielkim oporze) zaproponował zasmarowanie butów kropelką... A dalej już było "nie mam pana płaszcza i co mi pan zrobi?". I tutaj moje pytanie- jest jakiś sposób na naprawę "naprawy"? Membrany nie załatam. Otok mogę zalać gumą w płynie, albo zalepić łatką wulkanizującą. Jednak nie wyeliminuje to problemu zaciągania przez dziury w skórze jeśli otok się odklei albo naderwie. Jest sens odrywać otok, łatać jakoś skórę i naklejać otok? PS. Serdecznie nie polecam punktu szewskiego przy ulicy Próchnika 9 w Łodzi. Edited August 27, 2021 by mikel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 Spaprana robota. Do uratowania , szukaj innego szewca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikel Posted September 3, 2021 Author Report Share Posted September 3, 2021 To już drugi szewc, który zawiódł moje zaufanie co do rzetelności napraw. Do trzeciego w ciemno nie chcę iść. Znasz może kogoś/sam jesteś szewcem który podjął by się naprawy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts