kuba560x Posted October 3, 2020 Report Share Posted October 3, 2020 Hejka! Dostałem zlecenie na oczyszczenie 2 par Fox Comp 5. Wyglądały tak: Widać jak bardzo są używane Zajęło mi trochę czasu oczyszczenie ich. Dwa razy były czyszczone wodą z wierzchu, raz w środku, były odkurzane oraz wkładka była czyszczona. Oto efekt: Jeżeli chodzi o elementy wykonane ze skóry, jest dobrze. Jeżeli chodzi o elementy wykonane z plastiku, cholewka, paski, sprzączki, jest gorzej. Problem stanowi bród który jest wgryziony z sztuczny materiał. Korzystałem ze zmywacza do paznokci ale efekt jest mizerny. Buty lekko poszarzały, plus brud znajdujący się na jej powierzchni pozostał. Tutaj pojawia się prośba do Was. Doradźcie mi, w jaki sposób można usunąć wgryzione zabrudzenie w złączkach i paskach? Oraz drugie pytanie, jak mogę przemalować plastik i tworzywo sztuczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 5, 2020 Report Share Posted October 5, 2020 Nie miałem nigdy do czynienia z tego typu porowatym syntetykiem, ale chyba spróbowałbym karcherem Jeżeli chodzi o malowanie plastikowych i w ogóle twardych powierzchni, to stosujesz farby akrylowe do customizacji (Tarrago lub Angelus) + dodatek 2-Hard. Zwróć uwagę, np. na ten filmiki gdzie maluje się plastiki: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuba560x Posted October 5, 2020 Author Report Share Posted October 5, 2020 (edited) Hejka. Buty przeszły etam czyszczenia:D Oto efekt: Jesteśmy zadowoleni z pracy. Chciałbym wraz z kumplem zaoferować Pani pełną renowacje. Widzę tutaj miejsce dla juvacuir oraz nanoprotectora Edited October 5, 2020 by kuba560x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts