bartosz.szpot Posted July 15, 2020 Report Share Posted July 15, 2020 Dzień dobry. Wiem, że był taki wątek, ale mi umknął i nie mogę go odnaleźć. Mam Red Wings’y Blacksmith w kolorze copper rough, traktuję je foczym tłuszczem i oczywiście ściemniały. Mam ostatnio ochotę na przywrócenie pierwotnego koloru i nie wiem czym to potraktować. Tak właśnie brzmi moje pytanie; czym ściągnąć to co już jest na bucie i co nałożyć? Pozdrawiam. Bartek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted July 16, 2020 Report Share Posted July 16, 2020 Cześć! Moim zdaniem nie sensu z tym walczyć, jeżeli już to zrobiłeś. Bardzo ciężko jest odwrócić ten proces po potraktowaniu butów tłuszczem. Z czasem powinny stopniowo wracać do siebie. W przyszłości, jeżeli chcesz tego uniknąć stosuj środki, które natłuszczają, ale nie zmieniają koloru skóry, np. Balsam do skór Saphir Onguent. Zawsze rób też próbę na skrawku przed użyciem, by ocenić czy efekt będzie ci na pewno odpowiadał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz.szpot Posted August 10, 2020 Author Report Share Posted August 10, 2020 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy, nie walcząc specjalnie z tematem, ale jednocześnie chcąc zdjąć jak najwięcej nałożonego już tłuszczu, potraktować je renomatem , czy wystarczy Tarragon Oil Tanned? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 Prędzej Renomat, ale przed użyciem koniecznie zrób próbę np. na języku (w niewidocznym miejscu), by ocenić jak skóra reaguje. To dość silny cleaner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartosz.szpot Posted August 11, 2020 Author Report Share Posted August 11, 2020 Dzięki🤙 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts