Jakub Posted October 20, 2019 Report Share Posted October 20, 2019 Czołem! Od jakiegoś czasu posiadam buty protektor Viking. Jednak jeden but z pary jest mam wrażenie bardziej zmarszczony, na dodatek skóra w tym miejscu jest bardziej miękka niż w drugim bucie. Czy jest to wada obuwia czy raczej to normalne, że skóra tak się zachowuje i powinienem to zostawić w spokoju? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted October 21, 2019 Author Report Share Posted October 21, 2019 19 godzin temu, Jakub napisał: Czołem! Od jakiegoś czasu posiadam buty protektor Viking. Jednak jeden but z pary jest mam wrażenie bardziej zmarszczony, na dodatek skóra w tym miejscu jest bardziej miękka niż w drugim bucie. Czy jest to wada obuwia czy raczej to normalne, że skóra tak się zachowuje i powinienem to zostawić w spokoju? Dorzucam zdjęcia (lewy but, pierwsze zdjęcie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
difer Posted October 21, 2019 Report Share Posted October 21, 2019 Sam stwierdziłeś że jest miększa w tym miejscu, przy ręcznej robocie to wada, ale przemsłowej?!, odpuść. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted October 21, 2019 Author Report Share Posted October 21, 2019 Ok, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 22, 2019 Report Share Posted October 22, 2019 Tak, jak @difer wspomniał, raczej standard w przemysłowej produkcji. Ludzie czasem się pieklą, ale rzeczoznawcy i sklepy raczej odrzucają tego typu reklamacje, bo to nie wada, a charakterystyka materiału, który może łamać się w różny sposób. Pewnie wszystko w granicach jakiejś tam normy. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted October 23, 2019 Author Report Share Posted October 23, 2019 Mam jeszcze pytanie odnośnie tych krawędzi... Buty są używane od 2-3 msc. Krawędź zaś mam wrażenie delikatnie się rozwarstwia i zastanawiam się jak to wpłynie na używanie obuwia (szew jest okej) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jakub Posted October 23, 2019 Author Report Share Posted October 23, 2019 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 29, 2019 Report Share Posted October 29, 2019 Co to jest właściwie za element buta? Jak jakiś mało istotny to ja bym to zaprawił szpachlą do skór, albo kremem do renowacji i tyle: https://multirenowacja.pl/tarrago-filling-paste-50ml.html https://multirenowacja.pl/krem-do-renowacji-z-pigmentem-25ml-renovating-cream-saphir.html One piekielnie mocno trzymają. Ale musisz w sumie sam podjąć decyzję czy jest to ewentualnie powód do kontaktu z producentem/sklepem czy też nie. c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts