amator_eksperymentator Posted October 25, 2018 Report Share Posted October 25, 2018 Cześć Co byście polecili na odnowienie takich wgnieceń ?? Widziałem patent z prasowaniem mokrego ręcznika na wgniecionych czubkach butów, ale tu to średnio działa . Ew czy da się jakoś zabezpieczyć/pielęgnować pasek by tak mocno się nie zużywał ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 27, 2018 Report Share Posted October 27, 2018 Nie jest jakoś strasznie. Raczej standardowo. Prostować? Po co? Charakterystyką skóry jest zaginanie Minimalizować efekt można natłuszczając ja od czasu do czasu dobrym kremem lub balsamem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qbeq Posted October 27, 2018 Report Share Posted October 27, 2018 Nie jest raczej wina wgniecionej skóry tylko materiału wewnątrz paska 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amator_eksperymentator Posted October 27, 2018 Author Report Share Posted October 27, 2018 6 godzin temu, MOD napisał: Nie jest jakoś strasznie. Raczej standardowo. Prostować? Po co? Charakterystyką skóry jest zaginanie Minimalizować efekt można natłuszczając ja od czasu do czasu dobrym kremem lub balsamem. Wazelina kosmetyczna może być ?? Stosowałem z dobrymi efektami do butów . . . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amator_eksperymentator Posted October 27, 2018 Author Report Share Posted October 27, 2018 4 godziny temu, qbeq napisał: Nie jest raczej wina wgniecionej skóry tylko materiału wewnątrz paska A mogę coś poradzić na to ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted December 27, 2019 Report Share Posted December 27, 2019 Trwałe odkształcenia włókna w skórze. To tak jak zmarszczki. Zastanawiam się czy to nie tzw. "mielonka" czyli dalej będzie szybko pękać. W tym przypadku bym nie pasował. I nigdy na mokro. Skóra nie lubi wody i gorąca, choć rzeczywiście raczej dawniej, polskie wykończenia się odzieżowych oprócz prasowania na prasie w garbarni były prasowane na gotowych wyrobach odzieżowych. Tych zagnieceń nie zlikwidujesz. Wazelina w żadnym przypadku nie nadaje się do skóry. Tylko dobrej jakości środki. Multirenowacja ma ich dużo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts