Jump to content

Recommended Posts

Cześć!

 

Przeglądam oferty firm które zajmują się regeneracją obuwia. Ich stawki zaczynające się od 100 złotych za usługę trochę mnie dziwią. Próbuję dociec czy zakłady specjalizujące się w regeneracji obuwia wykorzystują jakieś inne sposoby niż te dostępne na naszym forum. 

 

Przykład półbut ze skóry licowej:

- Saphir Renomant

-Saphir pommadier 

-Spahir pate de luxe 

 

Czy stosuje się jeszcze jakieś środki do regeneracji obuwia ze skóry licowej, czy to kwestia marży zakładu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak sekrety to sekrety. Nie wyciągniesz :)

 

Oczywiście, że różne firmy pracują na różnych środkach. Najlepsze warsztaty i ukierunkowane na najlepsze skóry, buty, galanterię pracują na środkach najlepszych jak Saphir, ale i w nich znajdziesz pewnie środki również ze średniej półki, jak Tarrago czy Dasco. Niektóre firmy, które ukierunkowane są na mniej zamożnego klienta i tańsze usługi pracują też pewnie na tańszych zamiennikach. Nic w tym dziwnego. Niektóre chcą pracować tylko i wyłącznie na środkach najlepszych, inne na średnich, a jeszcze inne na tanich. Niektóre też miksują podejście i korzystają z różnych środków próbując oferować usługi na różnych płaszczyznach cenowych. Bardzo złożony temat. Oczywiście zakłady stosują ponadto  przeróżne sposoby. I takie, o których możesz poczytać tu i tam, ale i takie, które same sobie wypracowały przez lata ciężkiej pracy i praktyki. Czyli takie, o których nie opowiadają, bo z tego żyją, a dojście do najlepszych, skutecznych i uszczęśliwiających klienta rozwiązań okupione było błędami i kosztami. Nie da się oferować dobrej jakości usług, z których klient będzie zadowolony bez lat praktyki i wyciągania wniosków z własnych błędów. Nawet z najlepszymi środkami. Rynek partacza szybko zweryfikuje i sprowadzi na ziemię. Wiele firm, którym wydawało się, że wszystko jest proste i nie wymaga nauki, nakładu czasu i inwestycji po prostu znika. 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.