RegularMe Posted June 8, 2018 Report Share Posted June 8, 2018 Renowacja butów idzie coraz lepiej , kolorowanie zrobiłem jednak u szewca z obawy o jasną skórę pozostaje teraz ładnie odżywić jąi nałożyć kremy. Czuby jednak nie za bardzo mi się podobają w związku z czym wpadłem na pomysł aby użyć kremu z pigmentem pochodnym. Teraz tak mogę użyć krem z kolorem dusky brown? http://www.colourlovers.com/color/875D48/Dusky_Brown ryłko ma ten krem z nr 37. Pytanie może tendencyjne ale lepsze to niż późniejsze szorowanie skóry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted June 8, 2018 Report Share Posted June 8, 2018 Nie za bardzo czuję Chcesz kłaść brązowy krem na granatową (jak mi się wydaje skórę), żeby co osiągnąć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegularMe Posted June 9, 2018 Author Report Share Posted June 9, 2018 Inny odcień ale jak nie czujesz to nie bede się uczył na tych butach. Skóra jest ciemna brązowa na czubach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted June 9, 2018 Report Share Posted June 9, 2018 Zrób sobie po prostu próbkę na maleńkim skrawku i oceń wobec tego. Przez monitor nikt ci tego raczej nie zweryfikuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegularMe Posted June 9, 2018 Author Report Share Posted June 9, 2018 To jasne bardziej chwiałem się dowiedzieć czy ludzie to praktykują. Jeszcze poruszę temat nie związany z pigmentem. Teraz przyjdzie do mnie zamówiony Renovateur Saphie, zakładam że dwie warstwy będę musiał nałożyć czy po tym inwestować w bezbarwny SAPHIR BDC Creme Universelle? Czy to już będzie zbędny specyfik po renowatorze? Skórę muszę trochę zmiękczyć, natłuszczyć ponieważ trochę przesadziłem z mydłem i czuć że skóra w dwóch miejscach nie jest delikatna no i jest sam świeży lakier. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted June 11, 2018 Report Share Posted June 11, 2018 Te 2 produkty bardzo dobrze zregenerują, odżywią i uelastycznią dobrej jakości skórę obuwniczą, która jest w stanie chłonąć. Na słabszych skórach mija się z celem stosowanie tak bogatych produktów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RegularMe Posted June 19, 2018 Author Report Share Posted June 19, 2018 Te buty są dobrej jakości no i tutaj jeszcze dochodzi sentyment do nich. Jak dobrze zareagują to warto je nimi potraktować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts