bieleckimichal Posted March 21, 2018 Report Share Posted March 21, 2018 Witam Nadepnąłem przypadkowo butem z rakami na drugiego buta i zrobiły mi się trzy nacięcia w wierzchniej warstwie skóry. Szczegóły na zdjęciach Miałbym pytanie czy coś z tym można zrobić ? (buty używane zarówno w zimie (nierzadko w głębokim śniegu) jak i w upałach letnich) zależałoby mi na trwałym i solidnym rozwiązaniu, ważniejszy aspekt praktyczny niż estetyczny,wygląd mniej ważny niż właściwości skóry Z góry bardzo dziękuję Pozdrawiam Michał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted March 22, 2018 Report Share Posted March 22, 2018 Jeżeli nie ma tam dziur to chyba próbowałbym to najpierw wyrównać, a później zabezpieczyć kremem Renovating Cream Saphir (taka trochę szpachla na bazie wosku). Jest bardzo silny i trwały. Ewentualnie, jak nie chcesz sam się w to bawić to można to zawsze zlecić fachowcom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bieleckimichal Posted March 22, 2018 Author Report Share Posted March 22, 2018 Dziękuję za poradę - nie ma dziury ale jednak dość głębokie zadarcia. Skłaniam się - po poczytaniu podobnych postów na portalu - do zastosowania właśnie jakiejś szpachli...mam nadzieję że się uda. POzdrawiam MB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurov Posted April 9, 2018 Report Share Posted April 9, 2018 Zanim zastosujesz Renovating Cream Saphir, podkleiłbym uszkodzone miejsca i zeszlifował papierem ściernym (tylko wyrównać), a później kilka cienkich warstw, każdą następna po wyschnięciu poprzedniej i polerka, wtedy większe prawdopodobieństwo, że nie odpadnie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts