bos_kg Posted December 18, 2017 Report Share Posted December 18, 2017 Witam wszystkich proszę was o poradę mam buty Nike Air Force 1, zdjęcie z Internetu ale identyczne na tej części gumowej gdzie piszę Air buty są pożółknięte ale reszta, bialutka jest jakiś sposób na przywrócenie koloru tych Nike Air Force 1, buty są jak nowe po za tym pożółknięciem na wspomnianym miejscu jeszcze chce je uratować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Temu służą środki do unyellowingu. Najlepiej wychodzi przy naturalnym słońcu, ale zimą niektórzy radzą sobie za pomocą lamp UV. Stosuj TARRAGO Sneakers Sole Restorer lub ANGELUS Sole Bright. Tutoriale: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted December 19, 2017 Author Report Share Posted December 19, 2017 Rozumiem ze tylko tymi środkami to wycysczę domowymi nic nie zrobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Te patenty są sprawdzone. Z innych widziałem, że bawią się ludzie białymi pastami kryjącymi czy farbami, ale to według mnie półśrodki. Poza tym pożółkła guma to nie brud, który można wyczyścić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted December 19, 2017 Author Report Share Posted December 19, 2017 (edited) Troche za ten środek drogo a ja chyba, nie wykorzystam całego, i zimą bez lampy jak to, zrobię a moze są firmy plskie, sprawdzone co nawet, wysyłkowo co renowacje obuwia, robią sprawdzone ze, soda ocysczona da radę ale powolna praca, i godz jedna ledwo odzyskuje biel. Edited December 19, 2017 by bos_kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 Jasne, że są: http://obuwnik.pl/ http://sneakerboyz.com.pl/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted December 19, 2017 Author Report Share Posted December 19, 2017 Dziękuje za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HDK Posted December 19, 2017 Report Share Posted December 19, 2017 @bos_kg Firmy zajmujące się renowacją obuwia, mają dosyć wysokie stawki. Wydaje mi się, że jak zakupisz odpowiednie produkty to wyjdziesz na tym taniej, a możesz je wykorzystać wielokrotnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted December 19, 2017 Author Report Share Posted December 19, 2017 (edited) Czyli nie trace na produkcie, w sensie termimu ważności. tak wyglądają rzeczywiście . Edited December 20, 2017 by bos_kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rurov Posted April 8, 2018 Report Share Posted April 8, 2018 Do wybielania można użyć wody utlenionej w kremie 12%, nakładamy równą warstwę po czym wystawiamy na słońce albo pod lampę UV. Wodę utlenioną w kremie można kupić w sklepach chemicznych lub w specjalistycznych sklepach fryzjerskich, albo na Allegro. ? Wodę taką stosuje się do rozjaśniania włosów. Kosztuje ona od kilku do kilkunastu złotych za butelkę (w zależności od pojemności). Gdy krem zmieni się w przypominającą skorupkę substancję to trzeba go zmyć, bo już nie będzie działał. Czas jaki wystawiamy na słońce to kilka godzin. Fragmenty które nie chcemy wybielić oklejamy. Nie sprawdzałem jak działa środek na skórę. Dla bezpieczeństwa proponuję sprawdzić na malłym fragmencie albo starych butach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bambibarbi666 Posted April 2, 2021 Report Share Posted April 2, 2021 Mialam taki sam problem. Pomimo zlych opini uzylam ACE na cala noc zamoczylam cale buty a pozniej na pol dnia tylko podeszwy. Buty sa cale idealnie biale i nic sie z nimi nie stalo. Oczywiscie po wyciagnieciu z ACE trzeba je wyplukac woda zeby wybielacz wyplukac. Jednak co ACE to ACE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts