Seb0101 Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 Przeglądając wiele poradników, w tym też na forum borykam się z nie lada problemem. Chodzi o poprawne natłuszczanie obuwia skórzanego.... Mimo stosowania się do licznych instrukcji - po zabiegu, skóra przyjmuje jakby nierównomierną barwę/plamy/przebarwienia. Nie wiem w gdzie leży problem? czy robię coś źle ale na dwóch przykładach obuwia wygląda to bardzo podobnie. Wiem że napisze trochę herezję ale po takim natłuszczeniu brakuje jednolitego wyglądu a byt prezentują się gorzej jak po "kiwi" * Buty zostały oczyszczone mydłem neutralnym * Następnie zastosowałem Tarrago Universal Cleaner * Nałożony został Tarrago Cream Gel Poniżej "bohater" wątku - niestety zdjęcia nie są bezpośrednio po pracach ale przedstawiają z grubsza problem: Poniżej zdjęcie 2 pary, buty nowe nie stosowane na nich były żadne kremy, pasty itp - tylko gel: Będę wdzięczny za pomoc i poradę gdzie mój błąd oraz co teraz mogę z tym zrobić? Czy zastosować Renomat a potem SAPHIR Renovating Cream? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 6, 2017 Report Share Posted December 6, 2017 Czasem jest to kwestia samych skór. Najlepiej na jakimś skrawku próbować alternatywnych środków i sprawdzić, który będzie optymalny, ale nie Renovating. Ja zaczynałbym od Pommadiera. Jak myślisz faktycznie o silnych pigmentach to już prędzej Juvacuir lub/i farby, bo to są środki do stosowania na większych powierzchniach, ale nie jestem pewien czy to dobry kierunek, jeżeli nie masz doświadczenia. Łatwo coś zepsuć. Renovating to produkt do miejscowego działania, także odpada. Jak lubisz się babrać i eksperymentować to można próbować, jak nie to silne pigmenty odpuść na razie. Popatrz może sobie na ich realizacje. Może coś podpatrzysz lub uznasz, że lepiej zlecić robotę: https://wielkishoe.com/blog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb0101 Posted December 6, 2017 Author Report Share Posted December 6, 2017 Dzięki za pomoc. Wcześniej stosowałem TARRAGO Shoe Cream ale niestety nie pokrywało to dobrze obuwia. Czy przed Pmmadierem Renomat? czy narazie odpuścić i spróbować w/w środkami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted December 7, 2017 Report Share Posted December 7, 2017 Zrób szereg prób na języku i oceń. Może być tak, że materiał nie pozwoli w ogóle osiągnąć jednolitego efektu za pomocą kremów. Szewcy mówią wtedy, że taka jego uroda Sam lubię cieniowane efekty i niejednolite skóry także nie dążyłbym do ujednolicenia za wszelką cenę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb0101 Posted December 7, 2017 Author Report Share Posted December 7, 2017 Rozumiem, moje pytanie wynika z tego ze buty jak były nowe to taka jednolitość posiadały. BTW: w jaki sposób najlepiej usunąć czarne kreski/ślady od podeszwy powstałe na pietach wyniku przytarć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts