Odetka Posted October 23, 2017 Report Share Posted October 23, 2017 (edited) Witajcie kochani, Mój mąż dzisiaj rano rozbił butelkę z olejem lnianym i część tego oleju ubrudziła mu (dość znacznie) buty skórzane, brązowe (Wojas), kupione miesiąc temu. Są teraz widoczne takie ciemne plamy (cienie). Co można teraz z tym zrobić? Edited October 23, 2017 by Odetka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted October 24, 2017 Report Share Posted October 24, 2017 Są odplamiacze HUSSARD, przy których jest szansa na poradzenie sobie z tłustymi plamami, ale jak poszło szeroko to przeczuwam jednak większe problemy. Wszystko zależy od samej skóry i stanu obecnego. Jeżeli obszarowo spore przyciemnienia, to może spróbować przyciemnić olejowo już całość? Widziałem gdzieś przykład, w którym szewc przy sporych olejowych plamach dał najpierw skórze dojść do siebie, a później pomalował całość na ciemniejszy kolor, co również może być jakimś pomysłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts