MariuszW Posted September 22, 2017 Report Share Posted September 22, 2017 Witam serdecznie Uprzejmie proszę o poradę odnośnie tego jak zaimpregnować moje nieużywane jeszcze buty z nubuku. Nie są to zapewne jakiejś super jakości buty, a tylko nabyte w sieciówce (CCC - Lasocki), ale jednak chcę coś z nimi zrobić, aby przetrwały jesień (najlepiej nie tylko jedną ) oraz żeby moje stopy nie przemokły. Będą używane wyłącznie do chodzenia po mieście. O ile to możliwe chciałbym je zabezpieczyć w miarę niskim kosztem (preparaty), chyba że wymagane zakupić będzie coś, co ma służyć na dłużej, bądź do konserwacji różnego rodzaju obuwia (myślę o jakichś akcesoriach). Czekam z niecierpliwością na odpowiedzi, jako że sezon nadchodzi (nadszedł? ), a trampki to już się nadają na śmietnik. Pozdrawiam forumowiczów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted September 25, 2017 Report Share Posted September 25, 2017 Na tym etapie najlepiej zabezpieczyć Nano Protectotem - bardzo uniwersalny. Możesz nim zabezpieczać prawie wszystko poza lakierkami. Jeżeli nie masz w domy cleanera do zamszu i nubuku to warto mieć coś pod ręką w razie potrzeby - Nubuck Suede Cleaner - poza zamszem i nubukiem czyścić można tym również tekstylia. Szczoteczka do nubuku i zamszu pewnie każdy w domu ma. Także na razie to chyba 2 produkty, które i tak są niezbędne, by o swoją obuwniczą kolekcję dbać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts