Guest sueez1 Posted August 13, 2017 Report Share Posted August 13, 2017 (edited) Witam, ostatnio zakupiłem w foot locker piankę do czyszczenia zamszu. Mój błąd był taki, że użyłem gąbki do czyszczenia i oto efekty, następnie posmarowałem je pastą do zębów i wymyłem wodą . Co mam zrobić żeby buty wróciły do starego białego koloru.??? Edited August 13, 2017 by sueez1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 14, 2017 Report Share Posted August 14, 2017 Problem z białymi nubukami i zamszami jest taki, że praktycznie nie ma renowatorów i farb w tym kolorze, więc pozostaje mocniejsze czyszczenie lub zmiana koloru na ciemniejszy (jeżeli plam nie da się doczyścić). Dość trudno teraz zapewniać w 100% co może pomóc. Osobiście próbowałbym Saphir Omnidaim - to silny koncentrat, którego moc możesz regulować poprzez rozcieńczenie z wodą. Są jeszcze silniejsze odplamiacze z serii HUSSARD, ale to ewentualnie wtedy, kiedy wszystko inne zawiedzie. Prześlij ewentualnie fotki z opisem do MULTIRENOWACJI. Może mieli podobny przypadek i podpowiedzą Ci, w jaki sposób radzili sobie inni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts