Lukasz85 Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Kupiłem kilka sezonów temu buty qoni, ciepłe zimowe buty z decathlonu. Nie dbałem o nie, nie czytałem wcześniej o impregnatach, pastowałem je zwykła pastą kiwi, lub jakąś pastą do butów błyskawiczną (takie z gąbką). Zacząłem szukać informacji jak je dokładnie wyczyścić, kupiłem środek: Żel czyszczący Nikwax Footwear Cleaning Gel 125ml, zabrałem się za czyszczenie, wyszło coś takiego: Domyśliłem się, że coś nie tak. Kupiłem: zestaw by AXE316 - tłuszczowa impregnacja butów trekkingowych. Myłem, myłem i wyszło coś takiego: Czyli jest gorzej niż było. Zrozumiałem, że muszę je teraz pomalować. Proszę poradźcie mi co kupić, bo już nie chce mi się wydawać kasy środki, które już są droższe niż wartość butów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Niekoniecznie. Już samo natłuszczenie ostro je przyciemni. Zrób sobie próbę z Tucanem na pięcie i zastanów się czy to Ci nie wystarczy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lukasz85 Posted December 29, 2016 Author Report Share Posted December 29, 2016 Uff, to mi ulżyło, ale zanim zacznę robić próbę to mam je dalej czyścić mydłem? A do tego czy wyrówna się kolor. Bo jakby wyblakło nierówno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted December 29, 2016 Report Share Posted December 29, 2016 Już je dostatecznie raczej wyczyściłeś. Zrób próbę na małym skrawku i oceń czy efekt Ci pasuje. Jak nie, to możesz próbować użyć czegoś z pigmentem lub farby. Ja akurat lubię nierównomierny kolor i efekt patyny, ale ty oczywiście nie musisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts