Kasztelan19 Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Witam serdecznie, wczoraj niestety udało mi się uszkodzić moje buty zamszowe. Przesyłam zdjęcie jak to wygląda, czy któryś z forumowiczów ma pomysł co z tym fantem zrobić? Z góry bardzo dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted December 3, 2016 Report Share Posted December 3, 2016 Uuuuu, konkretnie! Ale to już się chyba bardziej nadaje nie do działu o pielęgnacji, a do napraw szewskich (tam przeniesiemy wątek, a może jakiś szewc coś podpowie). Ja próbowałbym wyczyścić jakimś cleanerem i delikatnie przeszlifować, ale nigdy nie miałem do czynienia, aż z tak konkretnym uszkodzeniem, więc to tylko teoteryzowanie w moim wykonaniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Te Timberlandy nie są zamszowe, tylko nubukowe. Tam nie ma czego czyścić, bo brudne nie są. Raczej tylko przeszlifować, ale szału nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasztelan19 Posted December 5, 2016 Author Report Share Posted December 5, 2016 (edited) Caterpillary Takie szlifowanie rozumiem powierzyć szewcowi? Jakie mogą być koszty takiej usługi? Czy może spróbować oddać na gwarancję/reklamację w myśl zasady "a nuż się uda"? Edited December 5, 2016 by Kasztelan19 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 Reklamacja bezpodstawna i moim zdaniem zero szans na uznanie Szukać szewca, który wie, co robi! 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted December 5, 2016 Report Share Posted December 5, 2016 (edited) Raczej szewcowi - jeśli szramy są głębokie, to odstające, dłuższe "frędzle" może uda się podkleić, a to, czego nie uda się podkleić, to podszlifować. Problemem jest rodzaj skóry i jasny kolor, więc ślady po naprawie będą i to niestety znaczne. Czyli buty pozostaną oszpecone i trzeba będzie jakoś z tym żyć. Cena, to trudno wywróżyć ile czasu to zajmie i jakie stawki ma szewc i jaki będzie efekt końcowy - może 5, a może 25. Reklamacja - bez szans. Edited December 5, 2016 by modina 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasztelan19 Posted December 5, 2016 Author Report Share Posted December 5, 2016 To jeśli chodzi o cenę to nie ma tragedii, gorzej jednak z tą stroną wizualną, ale cóż...trudno. Dziękuję za odpowiedzi, jeszcze mam pytanie, nie wiem czy do końca zgodne z tym działem, ale może któryś z forumowiczów ma właśnie jakiegoś zaufanego, dobrego szewca w Warszawie? Nie musi być tani, ważne żeby porządnie naprawić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Tak z ciekawości, udało się coś zrobić z tymi 'zadziorami'? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts