biter Posted November 13, 2016 Report Share Posted November 13, 2016 (edited) Jestem posiadaczem poniżej zamieszczonych butów. Bardzo prosiłbym o pomoc w wyborze odpowiednich środków do pielęgnacji. Według opisu sklepowego są wykonane w 54% ze skóry, a w 46% ze skóry syntetycznej, natomiast podeszwa jest z gumy. Chciałbym aby te buty zimowe służyły mi jak najdłużej, liczę na cenne rady od społeczności tego Forum. Edited November 13, 2016 by biter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 14, 2016 Report Share Posted November 14, 2016 Postawiłbym na uniwersalne produkty, które wykorzystasz również do pielęgnacji innych butów i skórzanych akcesoriów: Czyszczenie - Universal Cleaner Tarrago Zabezpieczenie - Nano Protector Tarrago *1-3 razy do roku naturalną skórę warto odżywić po jej oczyszczeniu - postawiłbym na Saphir Onguent, który fajnie regeneruje skóry i w większości przypadków nie wpływa na ich kolor i strukturę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 Postawiłbym na uniwersalne produkty, które wykorzystasz również do pielęgnacji innych butów i skórzanych akcesoriów: Czyszczenie - Universal Cleaner Tarrago Zabezpieczenie - Nano Protector Tarrago *1-3 razy do roku naturalną skórę warto odżywić po jej oczyszczeniu - postawiłbym na Saphir Onguent, który fajnie regeneruje skóry i w większości przypadków nie wpływa na ich kolor i strukturę. Przepraszam,że się wtrącam ale czy nie lepiej doradzić mu środek w piance do czyszczenia? Choć przyznaję,iż nie pracowałem z tym środkiem czyszczącym. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Przedstawiam swój pogląd, Ty możesz przedstawić swój. Myślę, że pianka sprawi się równie dobrze. Czy lepiej? Nie wiem. Napisz @tosa dlaczego postawiłbyś na piankę - Twoje doświadczenie praktyczne to cenna wiedza nie tylko dla początkujących. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts