bos_kg Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Witajcie mam buty takie semowi podejrzewam ze to nubuk jest ale pewien nie jestem po zimie za bardzo nie kojarzę jak to zrobiłem lecz buty zostały tak jak by przerysowane coś jak bym buta o buta otarł i tu me pytanie jak te buciki mogę po prostu wyczyścić po za tym są całe wygodne poradźcie a tu pokazuje jednego buta 2 podobnie co do śladów jest zabrudzony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Próbowałbym Omnidaimem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted November 4, 2016 Author Report Share Posted November 4, 2016 Nie mam wyjścia sprubować trzeba i tak są znisczone bardzo myślałem o jakimś renowatorze by popryskać i kolor powrucił a wiadomo czy tez szewc by dał radę odcyscić te buty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Suede Renovator po czyszczeniu na pewno nie zaszkodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted November 4, 2016 Author Report Share Posted November 4, 2016 Acha ale taki renowator niby to farba nie znam na tym bardzo się dawniej tylko podstawowe czysczenie było teraz az taki zabieg pootrzebny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
modina Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 To nie jest nubuk, tylko syntetyk. Umyć i tyle. O naprawie szram zapomnieć. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted November 4, 2016 Report Share Posted November 4, 2016 Rzeczywiście, po powiększeniu fotki miejsca uszkodzeń wyraźnie na to wskazują W takiej sytuacji proponowałbym: nie myć (szkoda czasu), pozbyć się, poszukać dobrych skórzanych butów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted November 4, 2016 Author Report Share Posted November 4, 2016 tez mam obawy co do mycia ze pogorszę nie bardzo stać mnie by te wywalić kupić nowe w tym sęk jest stąd szukam opcji uratowania butów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted November 5, 2016 Report Share Posted November 5, 2016 Rozumiem, ale szkoda też inwestować w wysokiej jakości środki, jeżeli mamy do czynienia z syntetykiem. Może woda z szarym mydłem dopomoże, choć mam obawy. W takim przypadku stawiałbym na domowe sposoby, ale ciężko cokolwiek zagwarantować. Ten materiał poza samymi rysami jest już dość konkretnie uszkodzony. Wydaje mi się, że dni tych butów są policzone Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted November 5, 2016 Author Report Share Posted November 5, 2016 Wiecie co kochani nawet woda z mydłem nie pomaga to co udaje nubuk przy probie mycia ściera ten niby nubuk czyli trzeba kupić nowe buciki tylko jako facet mam z tym u mnie w mieście problem ponieważ małą stopę mam 38,39 czasami 40 a na drogie mnie nie stać jedynie średnia półka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted November 6, 2016 Report Share Posted November 6, 2016 Masz szczęście Kolego! Z małą stopą zawsze jest szansa na całkiem dobre buty w rozsądnej cenie! Napisz ile możesz wydać na buty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted November 6, 2016 Author Report Share Posted November 6, 2016 Scerze tak bym mugł wydać 50 max 60 mal małe dochody około 645zł plus opłaty i tanio muszę kupić gdyz wazne są opłaty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted November 7, 2016 Report Share Posted November 7, 2016 No to faktycznie o skórzane może być ciężko ... hmmm. Gdyby można się zakręcić koło 100-120 PLN, to już można trafić całkiem fajne buty: http://allegro.pl/caterpillar-cognos-p401527-e-sportowe-tanio-i6581606881.html Koniec grudnia / styczeń / luty - kiedy wyprzedaże wchodzą na wyższy level będziesz mógł trafić w ofertach wyprzedażowych skórzane, markowe buty pewnie od 69 PLN wzwyż. Przeglądaj oferty marek Caterpillar, Adidas, Puma, ale w rozmiarówkach damskich lub JUNIOR. Zwłaszcza JUNIOR - one są często o 40% tańsze niż ich męskie odpowiedniki ... Na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Może koledzy jeszcze coś podlinkują ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bos_kg Posted November 8, 2016 Author Report Share Posted November 8, 2016 Tak chciał bym coś dobrego mieć ale tego nie przeskoczę dziękuje choć a taką pomoc na zimę wszam raz i powinny do płaszcza pasować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts