Jump to content

Jak wyczyścić te buciki z przerysowań

bos_kg
 Share

Recommended Posts

Witajcie mam buty takie semowi podejrzewam ze to nubuk jest ale pewien nie jestem po zimie za bardzo nie kojarzę jak to zrobiłem lecz buty zostały tak jak by przerysowane coś jak  bym buta o buta otarł i tu me pytanie jak te buciki mogę po prostu wyczyścić po za tym są całe wygodne poradźcie a tu pokazuje jednego buta 2 podobnie co do śladów jest zabrudzony   post-2722-0-03968700-1478258774_thumb.jpg

Rozumiem, ale szkoda też inwestować w wysokiej jakości środki, jeżeli mamy do czynienia z syntetykiem. Może woda z szarym mydłem dopomoże, choć mam obawy. W takim przypadku stawiałbym na domowe sposoby, ale ciężko cokolwiek zagwarantować. Ten materiał poza samymi rysami jest już dość konkretnie uszkodzony. Wydaje mi się, że dni tych butów są policzone :(

Wiecie co kochani nawet woda z mydłem nie pomaga to co udaje nubuk przy probie mycia ściera ten niby nubuk czyli trzeba kupić nowe buciki tylko jako facet mam z tym u mnie w mieście problem ponieważ małą stopę mam 38,39 czasami 40 a na drogie mnie nie stać jedynie średnia półka

No to faktycznie o skórzane może być ciężko ... hmmm. Gdyby można się zakręcić koło 100-120 PLN, to już można trafić całkiem fajne buty:

http://allegro.pl/caterpillar-cognos-p401527-e-sportowe-tanio-i6581606881.html

Koniec grudnia / styczeń / luty - kiedy wyprzedaże wchodzą na wyższy level będziesz mógł trafić w ofertach wyprzedażowych skórzane, markowe buty pewnie od 69 PLN wzwyż. Przeglądaj oferty marek Caterpillar, Adidas, Puma, ale w rozmiarówkach damskich lub JUNIOR. Zwłaszcza JUNIOR - one są często o 40% tańsze niż ich męskie odpowiedniki ... 

Na razie nic więcej mi do głowy nie przychodzi. Może koledzy jeszcze coś podlinkują ...