Modelos Posted October 9, 2016 Report Share Posted October 9, 2016 Napisano dziś, 15:50 Witam, Wczoraj chciałem przygotować buty do nowego sezony. Umyłem je ciepła woda z Ludwikiem potem przepłukałem, wyschły i na koniec preparatem impregancyjnym. Pytanie czy jak środek jest przeterminowany to taki nalot może się pojawić czy może to nalot od zeszlorcznej zimy tzn sól. W jaki sposób usunąć ten nalot i jakie środki do konserwacji polecicie dla tych butów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted October 10, 2016 Report Share Posted October 10, 2016 Znana na forum sprawa - Forestery nie lubią aerozoli. Ta skóra ma bardzo fajne właściwości hydrofobowe, nie musisz ich poprawiać- traktuj jedynie Pommadierem, ewentualnie Nano Cream Tarrago. Podobne przypadki (będziesz wiedział jak to wyprostować): http://www.wbutach.pl/topic/1360-renowacja-butow-ze-skory-licowej-po-niewlasciwej-impregnacji/ Tę olejowaną część buta można na razie zostawić w spokoju, ewentualnie tłuszczowo, ale pociemnieje. Zobacz tu: http://www.wbutach.pl/topic/2376-olejowany-nubuk-woskowany-nubuck-jak-czy%C5%9Bci%C4%87-i-piel%C4%99gnowa%C4%87/ Zrób próbę z Nano Cream na tej części, jeżeli nie przyciemnia to też można z czasem stosować. Ludwika zostaw proszę w kuchni, bo inaczej będzie spora szansa, że zniszczysz niejedną parę butów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Modelos Posted October 10, 2016 Author Report Share Posted October 10, 2016 A jeśli chodzi o Pommadierem czy nano Creat to kupić kolor czy bez barwny bo boje się ze nie trafie z odpowiednim kolorem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Posted October 11, 2016 Report Share Posted October 11, 2016 Jak masz obawy, to bezbarwny, albo poproś sklep o sugestię kolorystyczną. Przed użyciem zrób zawsze próbę na mało eksponowanym fragmencie i będziesz miał pewność. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts