Jump to content

Co to za nalot


Recommended Posts

Napisano dziś, 15:50

Witam,

Wczoraj chciałem przygotować buty do nowego sezony. Umyłem je ciepła woda z Ludwikiem potem przepłukałem, wyschły i na koniec preparatem impregancyjnym. Pytanie czy jak środek jest przeterminowany to taki nalot może się pojawić czy może to nalot od zeszlorcznej zimy tzn sól. W jaki sposób usunąć ten nalot i jakie środki do konserwacji polecicie dla tych butów

post-2673-0-79234700-1476021475_thumb.jpgpost-2673-0-22744800-1476021486_thumb.jpgpost-2673-0-12044000-1476021501_thumb.jpgpost-2673-0-05958700-1476021515_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Znana na forum sprawa - Forestery nie lubią aerozoli. Ta skóra ma bardzo fajne właściwości hydrofobowe, nie musisz ich poprawiać- traktuj jedynie Pommadierem, ewentualnie Nano Cream Tarrago

 

Podobne przypadki (będziesz wiedział jak to wyprostować):

http://www.wbutach.pl/topic/1360-renowacja-butow-ze-skory-licowej-po-niewlasciwej-impregnacji/

 

Tę olejowaną część buta można na razie zostawić w spokoju, ewentualnie tłuszczowo, ale pociemnieje. Zobacz tu:

http://www.wbutach.pl/topic/2376-olejowany-nubuk-woskowany-nubuck-jak-czy%C5%9Bci%C4%87-i-piel%C4%99gnowa%C4%87/

 

Zrób próbę z Nano Cream na tej części, jeżeli nie przyciemnia to też można z czasem stosować. 

 

Ludwika zostaw proszę w kuchni, bo inaczej będzie spora szansa, że zniszczysz niejedną parę butów :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.