galicjanka1 Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Witam. Wyprałam ręcznie oryginalne beżowe espadryle Hilfigera, miały one jednak skórzane brązowe elementy, które pofarbowały buty na pomarańczowo. Proszę o pomoc, nie wiem co może je uratować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosa Posted September 12, 2016 Report Share Posted September 12, 2016 Witam. Wyprałam ręcznie oryginalne beżowe espadryle Hilfigera, miały one jednak skórzane brązowe elementy, które pofarbowały buty na pomarańczowo. Proszę o pomoc, nie wiem co może je uratować? Nie pierzemy butów nawet ręcznie. Są specjalistyczne środki do czyszczenia wszelakiego obuwia i jego impregnacji. Saphir polecam. Znam jedną firmę, która ma co prawda drogie ale absolutnie sprawdzone środki do prania w pralce skóry naturalnej lecz dotyczy to wyłącznie odzieży. Wiele butów "po pralce" otrzymywałem. Tak samo z ręcznym praniem. Jeśli buty były by całe skórzane to pomogę. W tym przypadku tak nie jest lecz są barwniki do materiałów syntetycznych i naturalnych malujące je świetnie. Można też czyścić. Zamieśc zdjęcia. Spojrzę jutro w nocy i zobaczę co inni też napisali. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted September 20, 2016 Report Share Posted September 20, 2016 Bez fotek lub (najlepiej) możliwości obejrzenia obiektu na żywo każda sugestia może być chybiona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted August 19, 2021 Report Share Posted August 19, 2021 Podbijam temat! Dokładnie w ten sposób zniszczyłam takie same buty, czy jest opcja, żeby je uratować? Dzięki z góry, zdjęcia załączam. W dniu 12.09.2016 o 11:21, galicjanka1 napisał: Witam. Wyprałam ręcznie oryginalne beżowe espadryle Hilfigera, miały one jednak skórzane brązowe elementy, które pofarbowały buty na pomarańczowo. Proszę o pomoc, nie wiem co może je uratować? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 20, 2021 Report Share Posted August 20, 2021 Obawiam się, że w tym przypadku już tylko barwienie na ciemniejszy kolor, np. brąz. Skontaktuj się najlepiej mailowo z multirenowacją: https://multirenowacja.pl/ Wyślij im w mailu zdjęcia i tam support powinien coś zaradzić. Podejrzewam, że skończy się na dobraniu odpowiedniej farby właśnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts