azsryel Posted August 21, 2016 Report Share Posted August 21, 2016 (edited) Witam. Szukam wygodnych butów, po dłuższych wakacyjnych wędrówkach strasznie bolą mnie stopy. Obecnie noszę lacoste glendon i średnio jestem zadowolony. Zastanawiam się nad vans classic slip on, crocs norlin tu obawiam się czy noga nie będzie się zbytnio pocić, adidas zx flux i nike roshe run, adidas originals zx vulc. Do flux i roshe nie jestem zbytnio przekonany ponieważ nie noszę tego typu obuwia jednak słyszałem, że są wygodne do jeans'ów też da radę je założyć... Czy może po prostu kupić jakieś wygodne wkładki typu karrimor memory soft? Edited August 21, 2016 by azsryel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 22, 2016 Report Share Posted August 22, 2016 Witam. Szukam wygodnych butów, po dłuższych wakacyjnych wędrówkach strasznie bolą mnie stopy. Obecnie noszę lacoste glendon i średnio jestem zadowolony. Zastanawiam się nad vans classic slip on, crocs norlin Moim zdaniem te buty kompletnie nie nadają się do długich wędrówek. Toż to zwykłe trampki i nic dziwnego, że nogi bolą, jeżeli robisz długie trasy. Napisz coś więcej o tych wędrówkach: jaki teren, ile kilometrów ... wtedy może łatwiej będzie o rekomendacje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsryel Posted August 22, 2016 Author Report Share Posted August 22, 2016 (edited) Teraz był okres wakacyjny, dużo jeżdżenia, zwiedzania, wędrowania... Poza tym to chciałbym buty wygodne do codziennego użytku czyli gdzieś podjechać, wyskoczyć do sklepu itp... Po prostu coś wygodnego na co dzień Nie chciałbym typowych adidasów ponieważ nie czuję się w takim obuwiu poważnie i komfortowo, nie pasuje do mnie, dlatego myślę nad zx flux, nike roshe run, zx vulc bo wyglądają całkiem ok, tylko co drugi człowiek je ma Edited August 22, 2016 by azsryel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 zx flux, nike roshe run, zx vulc bo wyglądają całkiem ok, tylko co drugi człowiek je ma Moim zdaniem to dobry kierunek, bo tu już masz lepszą lub gorszą amortyzację, która jednak zawsze bije na głowę trampkowate. Jeżeli chodzi o popularność, to idąc w stronę najpopularniejszych marek nie da się uniknąć tego o czym piszesz. Nieco mniej popukarne, a godne uwagi mogą być na przykład Kangaroos, które sam lubię czy Diadory ... Można pójść w stronę niszowych marek, customizacji, kicksów z wyższych półek, czy nawet sneakersów szytych ręcznie, ale to już są koszty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest przemek168 Posted September 1, 2016 Report Share Posted September 1, 2016 Teraz był okres wakacyjny, dużo jeżdżenia, zwiedzania, wędrowania... Poza tym to chciałbym buty wygodne do codziennego użytku czyli gdzieś podjechać, wyskoczyć do sklepu itp... Po prostu coś wygodnego na co dzień Nie chciałbym typowych adidasów ponieważ nie czuję się w takim obuwiu poważnie i komfortowo, nie pasuje do mnie, dlatego myślę nad zx flux, nike roshe run, zx vulc bo wyglądają całkiem ok, tylko co drugi człowiek je ma a co ty, hipster jakiś? Jeżeli coś ma dużo osób, to pewnie dlatego, że się sprawdza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsryel Posted November 25, 2016 Author Report Share Posted November 25, 2016 Witajcie, powrócę do tematu. Kupiłem sobie Adidas Cloudfoam Race Wtr kolor mesa/dbrown/crachi po prostu brązowe tylko mam problem, jak ten materiał czyścić by go nie uszkodzić? Od pedała hamulca w aucie sobie ubrudziłem na środku :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Shampoo TARRAGO i czyścisz tym 99% swoich butów. Unikaj skór lakierowanych jedynie i jakichś specyficznych, bardzo wrażliwych materiałów. Warto pilnować się również zasady:Przed właściwym zastosowaniem każdego środka do skór należy przeprowadzić próbę na niewidocznym skrawku, sprawdzając działanie produktu na kolor i strukturę skóry. Jeżeli efekt jest właściwy, można przystąpić do dalszych czynności. Wtedy nawet jak trafisz na jakiś dziwny materiał, na etapie próby zorientujesz się, że coś nie halo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azsryel Posted November 25, 2016 Author Report Share Posted November 25, 2016 (edited) Tego się obawiałem... Nie da rady punktowo tego zabrudzenia wyczyścić delikatnie wodą tylko trzeba szamponem całość? Jakaś specjalna szmatka, szczoteczka do takiego materiału zamszowego też jest potrzebna? Gdybym prędzej wiedział to bym inne buty kupił Edited November 25, 2016 by azsryel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Można próbować punktowo, ale myślę, że jak już czyścić to po całości. Na początku czyściłbym zwykłą szczotką ze stosunkowo twardym włosiem, ale szczotkę typową do zamszu warto w domu również mieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts