920806 Posted August 15, 2016 Report Share Posted August 15, 2016 Hej ,dodaje zdjęcia butów z przed i po renowacji Jeśli będziecie chcieli napiszę krok po kroku co robiłem . Ale chciałem najpierw poznać waszą opinie ,co myślicie i co byście zrobili inaczej ,albo jakieś subiektywne uwagi Etap 1 : Po lewej but z przed renowacji ,po prawej but po pierwszej warstwie farby. Te zdjęcie zostało wykonane w świetle dziennym być może temperatura 4000k ,nie jestem do końca pewny .Etap 2:A tutaj zdjęcie buta po prawej już wykończonego ,nie zdążyłem zrobić ostatniego zdjęcia jutro dodam . Połysk robiłem kremem tarrago .Niestety te buty były robione w innym świetle bo 6500 K . Lampkę skierowałem na buta zeby było widać stopień połysku .Farby jakich użyłem to Angelus ,ale kolor mieszałem na oko Chciał bym zapytać o wasze opinie , i jakieś subiektywne rady. Albo nawet i wasz pomysł na takiego buta . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Całkiem spoko robota Domyślam się, że stosowałeś farby akrylowe? Jeżeli tak, to następnym razem przetestuj sobie farby alkoholowe, które wnikają zdecydowanie głębiej i barwią na wskroś (jeżeli oczywiście skóra po przygotowaniu do malowania chłonie) - użycie tych farb w perspektywie czasowej będzie skutkowało zdecydowanie większą trwałością i bardziej naturalnym chwytem: http://multirenowacja.pl/farba-na-bazie-alkoholu-50ml-penetrating-dye.html http://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html P.S. Uważaj na granat Angelusa - niektóre skóry po kontakcie z tą farbą wybarwiają się na brązowo. Nie wiem na czym polega ten fenomen, ale widziałem już 2 takie przypadki. Dlatego zawsze warto zrobić test przed robotą. Powodzenia przy kolejnych realizacjach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted August 16, 2016 Author Report Share Posted August 16, 2016 zawsze zylem w przekonaniu ,ze te farby saphir tintyre sa tylko do zamszu,i nie oplacaja sie ..w stosunku do akrylowych ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 Błędne przekonanie - one są zarówno do zamszu i nubuku, jak i do licówek, ale tych lepszej jakości, które są w stanie chłonąć. Do mocno korygowanych i syntetycznych raczej się nie nadają. Wtedy pozostaje akryl. Przykład: http://www.wbutach.pl/topic/781-patynowanie-krok-po-kroku-i-fotki-przedpo/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted August 16, 2016 Author Report Share Posted August 16, 2016 źle sformułowałem zdanie nie oplacaja sie te marki saphir, w stosunku do farb kaps-a Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 16, 2016 Report Share Posted August 16, 2016 To jest odwieczny konflikt jakości z ceną. Zależy, w którą stronę chcesz podążać Jeżeli jak najniższa cena, to znajdą się jeszcze tańsze zamienniki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts