Jump to content

Moja renowacja

920806
 Share

Recommended Posts

Hej ,dodaje zdjęcia butów z przed i po renowacji :) Jeśli będziecie chcieli napiszę krok po kroku co robiłem . Ale chciałem najpierw poznać waszą opinie ,co myślicie i co byście zrobili inaczej ,albo jakieś subiektywne uwagi :)

Etap 1 :
post-2496-0-43815200-1471285503_thumb.jpg

Po lewej but z przed renowacji ,po prawej but po pierwszej warstwie farby. Te zdjęcie zostało wykonane w świetle dziennym być może temperatura 4000k ,nie jestem do końca pewny .
Etap 2:
A tutaj zdjęcie buta po prawej już wykończonego ,nie zdążyłem zrobić ostatniego zdjęcia jutro dodam . Połysk robiłem kremem tarrago :).Niestety te buty były robione w innym świetle bo 6500 K . Lampkę skierowałem na buta zeby było widać stopień połysku .Farby jakich użyłem to Angelus ,ale kolor mieszałem na oko :p 

post-2496-0-71881400-1471285903_thumb.jpg

Chciał bym zapytać o wasze opinie , i jakieś subiektywne rady. Albo nawet i wasz pomysł na takiego buta . Pozdrawiam 

Całkiem spoko robota :)

Domyślam się, że stosowałeś farby akrylowe?

Jeżeli tak, to następnym razem przetestuj sobie farby alkoholowe, które wnikają zdecydowanie głębiej i barwią na wskroś (jeżeli oczywiście skóra po przygotowaniu do malowania chłonie) - użycie tych farb w perspektywie czasowej będzie skutkowało zdecydowanie większą trwałością i bardziej naturalnym chwytem:

http://multirenowacja.pl/farba-na-bazie-alkoholu-50ml-penetrating-dye.html

http://multirenowacja.pl/tinture-francaise-50ml-farba-do-skor-na-bazie-alkoholu-saphir-teinture.html

P.S.

Uważaj na granat Angelusa - niektóre skóry po kontakcie z tą farbą wybarwiają się na brązowo. Nie wiem na czym polega ten fenomen, ale widziałem już 2 takie przypadki. Dlatego zawsze warto zrobić test przed robotą. 

Powodzenia przy kolejnych realizacjach :)