920806 Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 Hej ,ostatnio pastowałem buty które dodalem w załączniku i pasta po prostu po pękała.. Moze popełniłem błąd w wyborze techniki i zamiast pasty powinienem wybrać balsam koloryzujący z pigmentem ? Albo błędem byli klasc gruba warstwę farby ? A wy jak byście wyrównali ten kolor? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 Rozumiem, że nie pastowałeś, a malowałeś. Powodów może być wiele, np. nieodpowiednie przygotowanie i odtłuszczenie skóry do malowania, zbyt grube warstwy, nieodpowiednia farba do tego typu skóry ... itd. W ogóle to jest but, w który skóra w wielu miejscach pracuje i farba nie będzie miała tam łatwo. Jeżeli ta skóra chłonie to osobiście usunąłbym tę farbę, która odchodzi, pociągnął Tinturą Saphir, która bardzo głęboko penetruje skórę i wykończył Juvacuirem Saphir. Ewentualnie w opcji light - odtłuszczenie i wyrównanie powierzchni + Juvacuir, który na lepszych skórach trzyma się bardzo mocno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted August 9, 2016 Author Report Share Posted August 9, 2016 Nie malowalem ,tylko pastowalem liczylem sie ze ta skora pracuje inaczej niż inne skory , wiec zdecydowalem ze jak sie nie uda ,to przynajmniej paste da sie ściągnąć i zachować naturalny kolor jak by tak farba sie zachowala po zaaplikowaniu jej to była by kaplica uzyje balsamu i dam znac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MOD Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 Ahaaaaaa ... a no to dziwna sprawa, bo z fotki wynika, że nie pasta popękała, a farba odchodzi. Myślę, że sama pasta miała na to niewielki wpływ. Zanim zastosujesz balsam, usuń pastę, którą nakładałeś i dobrze odtłuść powierzchnię. Od tego zależy najwięcej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted August 12, 2016 Author Report Share Posted August 12, 2016 hej ,rozmawialem z multirenowacja ,za dużo pasty nalozylem .. W tym przypadku lepiej zda test balsamu z pigmentem ,ale ja je pomaluje w tym kolorze i wypastuje . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts