920806 Posted July 29, 2016 Report Share Posted July 29, 2016 Witam wszystkich A więc temat dość krótki , zastanawiam się jak/czym osiągnąć ten efekt ,mam kilka patentow ,ale "kropelki ni w te" ,nie idą w kierunku pożądanego efektu może Wy "świeżym" okiem na to zerkniecie A no i w sumie jak w ogóle ten efekt się nazywa ?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palma Posted August 1, 2016 Report Share Posted August 1, 2016 (edited) Witam Na początek proponuję zrobić dobrze okleić buta, żeby uniknąć spryskania farbą miejsc na bucie gdzie jej byśmy nie chcieli. W zasadzie można zmixować dwie techniki. Pierwsza to szczoteczka do zębów ( zużyta najlepiej ) z podciętym końcem (tak, żeby końcówka szczoteczki była półokrągła. Zanurzyć końcówkę szczoteczki w farbie i strzelać z niej palcem w kierunku pożądanego miejsca : Przykład: a efekt zacieków możesz osiągnąć nakładając w jednym miejscu większą ilość farby i zaciągając w wybrane miejsce pędzelkiem lub odwracając buta i pozwolić farbie swobodnie ściekać. . Drugi sposób to użyć farby w sprayu : Trzeci to pędzel.. rozrzedzasz farbę (wg uznania i używając własnych sposobów) nakładasz większa ilość farby i spryskujesz wybrane miejsce strzepując farbę z pędzla w porzdąnej ilości. Przykłady na filmie: To tyle, jeśli mi się coś przypomni to dopiszę. Jedną z technik zastosowałem na podeszwie bytów customizonaych przeze mnie: http://www.wbutach.pl/topic/3208-custom/#Polecam do wszelkiej takiej customizacji farby angelusa, saphira lub tarrago zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Ja użyłem angelusa.Pozdrawiam. Edited August 1, 2016 by Palma 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
920806 Posted August 4, 2016 Author Report Share Posted August 4, 2016 Super !!! post na najwyższym poziomie !!! gdyby ch0ociaz 50% ludzi tak odpisywało ...fora stały by się częściej odwiedzanymi miejscami .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts