Jump to content

[Pytanie]Ciekawy efekt

Recommended Posts

Witam wszystkich :)

A więc temat dość krótki , zastanawiam się jak/czym osiągnąć ten efekt ,mam kilka patentow ,ale "kropelki ni w te" ,nie idą w kierunku pożądanego efektu :p może Wy "świeżym" okiem na to zerkniecie ;) 

A no i w sumie jak w ogóle ten efekt się nazywa ?:

post-2496-0-48131200-1469778082_thumb.jpg

Witam 

Na początek proponuję zrobić dobrze okleić buta, żeby uniknąć spryskania farbą miejsc na bucie gdzie jej byśmy nie chcieli. 

W zasadzie można zmixować dwie techniki. Pierwsza to szczoteczka do zębów ( zużyta najlepiej ;) ) z podciętym końcem (tak, żeby końcówka szczoteczki była półokrągła. Zanurzyć końcówkę szczoteczki w farbie i strzelać z niej palcem w kierunku pożądanego miejsca : Przykład: 

a efekt zacieków możesz osiągnąć nakładając w jednym miejscu większą ilość farby i zaciągając w wybrane miejsce pędzelkiem lub odwracając buta i pozwolić farbie swobodnie ściekać. . 

Drugi sposób to użyć farby w sprayu : 

Trzeci to pędzel.. rozrzedzasz farbę (wg uznania i używając własnych sposobów) nakładasz większa ilość farby i spryskujesz wybrane miejsce strzepując farbę z pędzla w porzdąnej ilości. 

Przykłady na filmie: 

To tyle, jeśli mi się coś przypomni to dopiszę. Jedną z technik zastosowałem na podeszwie bytów customizonaych przeze mnie: 
http://www.wbutach.pl/topic/3208-custom/#

Polecam do wszelkiej takiej customizacji farby angelusa, saphira lub tarrago zależy jaki efekt chcesz osiągnąć. Ja użyłem angelusa.

Pozdrawiam.

Edited by Palma
  • Like 2