Palma Posted July 27, 2016 Report Share Posted July 27, 2016 Jestem posiadaczem kilku par Nike AF1 i stąd na początek pierwsza para: Buty troszkę przeszły stąd była potrzebna generalna odnowa. Pranie środka buta, czyszczenie cholewki, malowanie a na koniec zabezpieczenie butów. A oto druga : Unyelowing podeszw, pranie środka butów, odmalowanie całości butów razem z regeneracją skóry, zabezpieczenie pastą do skór. Trzeci można powiedzieć mini custom. Zmiana wyglądu midsoli i pełna odnowa 90 -tek:Przed: efekt po: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palma Posted October 15, 2016 Author Report Share Posted October 15, 2016 Najnowszy custom którym mogę się pochwalić : PUMA 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palma Posted January 8, 2017 Author Report Share Posted January 8, 2017 Air Force One po zmianie koloru. Przed PO: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palma Posted April 21, 2017 Author Report Share Posted April 21, 2017 (edited) Ostatni mój custom dla Asics tym razem. Użyłem do niego farb Saphire black i Angelus dark grey. PO Edited February 26, 2018 by Palma 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palma Posted February 26, 2018 Author Report Share Posted February 26, 2018 Witam Ostatni mój custom dotyczył NIke Air Jordan 1. Trafiły do mnie w opłakanym stanie... Skóra przy toeboxie całkowicie się rozchodziła. Cholewka w wielu mniejscach chciała się "rozstać" z podeszwą, tak jak i kolor na skórze. Innymi słowy musiałem doprowadzic do powtórnego zjednoczenia wszystkich elementów używając do tego znanych mi narzędzi i sposobów. Efekt przedstawiam poniżej. Na początku coś przed i po. A bardziej skupiając się na detalach: Na lewym bucie musiałem zastosować sztuczną skórę i wypełnić braki w kilku miejscach Zmieniłem kolorystykę znaczków zarówno na języku jak i tych z boków. Jordan z tyłu też dostał kolorów. Ogólnie buty wymagały sporego nakładu mojej pracy. W między czasie zmieniała się jeszcze koncepcja kolorystyczna i sposobu nakładania farby. Ale efekt ogólnie mnie zadowala. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Palma Posted March 6, 2018 Author Report Share Posted March 6, 2018 Coś nowego odemnie tym razem coś dotyczącego klasyki lub CLASIC jak kto woli REEBOK w moim wydaniu. Tym razem zarówno renowacja jak i custom. Najpierw zdjęcia przed: Jak widać buty wymagały : - podklejenia podeszw, gruntownego czyszczenia, uzupełniania ubytków w skórze no i przywrócenia kolorów lub customu A oto już efekty po : Chyba nic dodać nic ująć Kilka dni pracy i oto efekt. Jeśli macie jakieś komentarze zapraszam do kontaktu. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nie_problem Posted March 12, 2018 Report Share Posted March 12, 2018 Najważniejsze, by odbiorca był zadowolony Ja osobiście wolę wykończenia takich realizacji w macie. Dlatego pociągnąłbym na koniec po fiolecie i czerwieni matowym finisherem, ale to już raczej kwestia ustaleń z klientem. Niektórzy wolą w połysku. Mi matowe wykończenie wydaje się po prostu bardziej naturalne. Jeżeli mat jest wskazany można w sumie od razu stosować Tarrago Sneakers Paint, bo te farby same w sobie dają od razu matowy, naturalny efekt. Przy nich jest właśnie odwrotnie. Mat mamy z definicji. Możemy go pogłębić matowym finisherem lub nadać połysk lakierem wykończeniowym "Gloss" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts